Elektro Gitar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Elektro gitar alırken öncelikle tarza göre gitar seçilmelidir. Hangi tarzda müzik dinliyorsanız ya da icra ediyorsanız seçeceğiniz gitar o türe uygun olmalıdır.

Gitarın tel yüksekliği de gitar seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Çünkü tel yüksekliği, yani telin gitarın sapına paralel mesafesi, ne kadar çok olursa gitar çalımı da o kadar zorlaşır.

Özellikle elektro gitar çalmaya yeni başladıysanız bilmeden yaptığınız alışveriş sizi daha sonra zora sokabilir. Hem maddi hem de manevi çöküş yaşayabilirsiniz. Çünkü teli yüksek gitarlar yeni başlayanların çalabileceği türden gitarlar değildir bu da öğrenme şevkini kıracaktır.

elektro gitar seçimi
elektro gitar seçimi

İdeal Tel Yüksekliği Ne Olmalıdır?

 

Tel yüksekliği ideal olan gitarları(1-2 milim en fazla 3 milim) incelerken de her teli ayrı ayrı test edip temiz ses gelip gelmediğine bakmalısınız. Elektro gitarı amfiye bağlamadan her bir perdeden temiz ses çıktığından emin olunmalı. Herhangi bir cızırtı ya da sesin kesilmesi gitarın iyi durumda olmadığını gösterir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da gitarınızı akort etmenize yarayan kulakların sağlamlığıdır. Kulakların sağlamlığını onaylamanız ve akort kaçırıp kaçırmadığına emin olmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle gitarın akortunu yapmalı ve daha sonra gitarın tellerini çekerek akort kaçırıp kaçırmadığına bakmak gerekir. Akort kaçıran gitarlardan da uzak durulmalıdır.

Tüm bu aşamalardan sonra manyetikleri ve manyetik switch’in doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir