Evde Hazırlanabilen Saçlar İçin Besleyici Ballı Bakım Maskesi

Saçların yapısı gereği belli bir yaştan ve/veya yıpranmışlık sürecinden sonra saçlara özel bir bakım gerekir. Bu süreçte saçların kendi kendilerini toparlayamadıkları aşikardır. Doğal içerikli bakım maskelerinin ya da bakım kürlerinin tercih edilmesi saçların kendi doğal güzelliğine ve sağlığına kavuşması için mühimdir. Kimyasal içerikli bakım ürünleri tercih edildiği zaman saçların doğal olmayan yöntemler ile geçici bir güzelliğe kavuşması ve sonrasında en iyi ihtimal ile eski haline geri dönmesi muhtemeldir.

saç maskesi
saç maskesi

 

Evde hazırlanan ballı bakım maskesi için yalnızca bal ve zeytinyağı yeterli olabilir. Ancak saç için oldukça faydalı olduğu bilinen yumurta, hindistan cevizi yağı ya da eczanelerden temin edilen E vitamini kapsülleri de ilave edilebilir ve saçların yenilenmesi adına derinlemesine işleyen verimli bir maske elde edilebilir.

Ballı Saç Bakım Maskesinin Faydaları Nelerdir?

bal ve yağ ile bakım maskesi
bal ve yağ ile bakım maskesi

 

Bal saçlarda nemlilik, parlaklık, onarım, dökülme önleme, kepek önleme gibi birçok faydada etkili bir malzemedir. Genel olarak parlaklık ve nemlenme gibi ihtiyaçlar duyan saçlar için ideal olan ilk maske, 1 çay kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağının karışımından oluşur. Saç uzunluğuna göre oranı sabit tutarak çoğaltılması gerekir. Saç diplerine de uygulanabilen bu maske haftada 1 kez uygulanabilir. Bir diğer maskedeyse 2 çay kaşığı balla 2 su bardağı süt karıştırılır. Uygulamada süt, balın eritilmesi için ılıklaştırıldıktan sonra karışım hazırlanır ve uygulanır. Elbette ortalama olarak 20 – 30 dakika sonrasında saçların iyice durulanması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir