Kış Ya da Sömestr Tatilinde Gidilebilecek 4 Kayak Merkezi

Günümüzde insanlar artık sadece yazın değil, yılın değişik dönemlerinde de tatil yapabiliyorlar. Örneğin sömestr yani okulların ara verdiği dönemde yapılan kış tatilleri son yıllarda hemen her kesimin rağbet gösterdiği tatil biçimi ve kimi zaman her bütçeye uyan tatil yerleri bulmak mümkün.

hasandağı
hasandağı

 

İşte birkaç öneri:

  • Hasandağı: Ülkemizde çok fazla bilinmese de Hasandağı kışın ama uzun, ama kısa tatil yapmak isteyenlere uygun fiyatlı bir tatil olanağı sunuyor. İçanadolu’da Aksaray İl sınırları içinde yer alan Hasandağı eteklerinde bulunan kayak tesisinde sessiz sakin Kapadokya eteklerinde Narlgöl manzarası ile huzurlu ve sessiz bir tatil geçirmek mümkün.
  • Uludağ: İlle de kayak yapmak ama popüler bir alanda kayak yapmak isteyenler için harika bir alternatif, farklı türlerde kayak pistlerinin olduğu yerde dileyenler 5 yıldızlı otelde tatil yaparken, dileyenler butik otelde de tatillerine devam edebilirler. Ayrıca Uludağ’da kaymak dışında başka alternatifler olduğunu da unutmamak gerekiyor.
  • Kartepe: Eski adı Keltepe olan yer şu an İstanbul civarında kar tatili yapmak isteyen ama gözden uzak kayıp, günün yorgunluğunu atmak isteyenler için ideal. Kocaeli İl sınırlarında yer alan Kartepe için tek sorun bölgede tek tesisin olması. O yüzden eğer günübirlik gidilmeyecek ise mutlaka önceden rezervasyon yaptırılması şart.
  • Erciyes: Kapadokya içinde Türkiye’nin ikinci büyük dağında tatil yapmak başlı başına özel bir ayrıcalık. Farklı bütçelere uyan tesisler ve pistler mevcut. Dileyenler Kapadokya’da kısa bir tura da çıkabilir.
erciyes
erciyes

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir