Çocuklarınızı Sürekli Öpmeyin

Çocuklarınızı sürekli öpmeyin ya da öptürmeyin. Aslında çocukları öpmenin onlar için ne kadar kötü olduğunu biliyor muydunuz? Çocukların cildi ve sindirim sistemi yetişkinlere oranla daha hassastır ve buna bağlı olarak dışarıdan gelen mikrop ve virüsleri vücuda almaya da daha yatkındır. Bu nedenle öpücük sonrasında solunum yolu ve tükürük ile çocuğun vücuduna birden fazla virüs ve mikrop girmektedir.

Bebekleri Fazla Öpmeyin
Bebekleri Fazla Öpmeyin

Öpücük Çocuklarda Hangi Sorunları Gösterir?

Öncelikli olarak çocukların cildi çok hassas olduğu için çok öpüldüğünde çocuğun cildi tahriş olur, kızarır ve kabarabilir. Bunun yanında da birçok hastalık etkenleri ortaya çıkabilir. Hatta öpücük yoluyla bulaşılan hastalığa EBV (Epstein-barr virüs ) adlı virüs nedeni ile oluştuğunda söylenmektedir.

Anne ve Çocuk
Anne ve Çocuk

Öpücük yolu ile bir değil birden çok hastalıklar ya da hastalık belirtileri oluşmaktadır. Boğaz enfeksiyonları, grip, ateşlenme, bulaşıcı hastalıklar ve kusma gibi sağlık problemlerinin ve hastalıkların temel etmeni çocukların sürekli öpülmesi birinci sırada bir etkendir. Bu gibi durumların önüne geçmek için çocuğumuzu çok öpmememiz ya da öptürmememiz gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir