Saçlarınızı Denizden ve Güneşten Koruyun!

Yaz denilence akla tatil, dinlenme, güneşlenme, bol bol yüzmek gelmektedir. Uzmanlara göre güneşin yaz ayrında saçlara olan etkisi oldukça fazla olmaktadır. Havuzda yüzmeyi tercih edenlere klorun yan etkisi, denizde yüzmeyi tercih edenlere ise tuzun etkisi oldukça fazladır.

Saçlarınızı Koruyun!
Saçlarınızı Koruyun!

Bu yan etkilere maruz kalmamak için öncelik olarak zamanında yenilmesi kaydıyla bol bol sebze meyve tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Tabi alınabilecek vitaminler ile de bu etkiyi azaltmak mümkün. Bunların yanı sıra yaz aylarında güneşin ve denizin etkisi ile yıpranan saçlara karşı alınabilecek birçok önlem vardır.

Saçlarınızı Denizden Ve Güneşten Koruyun!
Saçlarınızı Denizden Ve Güneşten Koruyun!

Saçlarınıza Bakım Önerileri

  • Havuzda bone kullanmak: Çoğu kimsenin estetik durmadığı ve sıktığı için kullanmayı istemediği boneler saçlarınızı klorun zararına karşı korumaktadır.
  • Saç bakım maskeleri yapmak: Saç bakım maskelerini kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır satılan ürünlerle de bu bakımı yapabilirsiniz. Özellikle zeytinyağının saçlara olan katkısı tartışılmaz bir gerçektir. Hangi bakımı tercih ederseniz edin mutlaka saç diplerine maske yapmayı ihmal etmeyin.
  • Klinik ortamda yapılan bakımlar: Kliniklerde yapılan bakımların başında mezoterapi ve PRP gelmektedir. Bu bakımları yaz boyunca da yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir