Erkeklerin Parfüm Hakkında Bilmesi Gerekenler?

Koku duyusunun görme ve duyma gibi duyulardan sonra hafızayı etkileyen 3.etken olduğu bilinen bir gerçektir. Söz gelimi, çok eskiden yediğiniz yöresel bir yemeğin kokusu o zaman yaşadığınız anıları tekrar yaşamanıza neden olabilir. Kokunun üstlendiği bu durumu kalıcı bir etki bırakmak için avantaja çevirmek isteyenler olabilir.

erkek parfüm özü
erkek parfüm özü

Stilinizi Parfümle Tamamlayın

Erkeklerin parfüm kullanmasının en önemli nedenlerinden biri temizlik hissi vermesinden kaynaklansa da, kullandığı parfümü görünümlerini tamamlayan bir yardımcı olarak faydalanmak isteyebilirler. Örneğin; spor bir tarza sahip olan erkekler dinamik ve hafif olan parfümler kullanabilirler.

erkek parfüm
erkek parfüm

Buğday tenli olan erkeklerse baharat, ağaç ve vanilya kokuları içeren parfümleri tercih ederlerse tenlerine uygun parfümleri seçmiş olurlar. Ya da giyiminde sadeliği tercih ediyorlarsa, limon, portakal, mandalina, bergamot kokuları içeren ve hafif olan parfümler görünümlerini tamamlayabilir. Genelde esmer erkeklerin parfüm konusundaki tercihi ise baharat ve aromatik kokular içeren parfümler olmalı.

Bunun yanı sıra, günlük hayatta ağır kokan parfümler kullanmanın genel olarak hoş karşılanan bir durum olduğunu ve rahatsızlık hissi vermemek için parfüm kullanılmaması gerektiğini de hatırlatmakta yarar var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir