Cilt Bakımı İçin Doğal Tonikler

En önemli cilt bakımı uygulamalarından biri de cildi toniklemedir. Tonikler genel olarak cildi temizleme amaçlı kullanılıyor ve gözenekleri sıkılaştırıcı etkileri de oluyor.

tonikler
tonikler

Kozmetik markalarının ürettikleri birçok tonik bulunuyor. Ancak bu ürünler genellikle alkol içerdiğinden özellikle kuru ciltlere iyi gelmiyorlar. Bazı doğal karışımlar ile elde edeceğiniz tonikler kullanarak cilt bakımınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Doğal Tonik Tarifleri

1 şişe maden suyu, 1 yemek kaşığı saf gül suyu ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, bir şişeye doldurduktan sonra bir süre buz dolabında dinlendirin. Bu tonik siyah noktaların temizlenmesini ve sivilcelerin giderilmesini sağlar.

tonik
tonik

1 bardak su ile kuşburnunu demleyip soğutun ve bir şişeye aktarın. Bir pamuk kullanarak uygulayabileceğiniz bu tonik cildi derinlemesine temizler ve aynı zamanda cildi sıkılaştıran bir faydası vardır.

cilt temizliği

Papatya ile suyu demledikten sonra soğutun ve sadece suyunu elde etmek üzere süzgeçten geçirin. Bu papatyalı basit toniğin cildi yatıştırıcı faydası vardır ve etkili bir cilt temizliği sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir