Çayın Cildiniz İçin Bilmediğiniz Faydaları

Çay içeriğindeki antioksidan sayesinde cildiniz için oldukça faydalıdır. Gözenekleri sıkılaştırır, cildin yağ oranını dengeler ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur.

çay
çay

Çay Mucizesi

  • Çayın cilt için en yaygın olarak kullanılan bakım bölgesi gözlerdir. Gözlerinizdeki ve gözaltlarınızdaki şişliklerden muzdaripseniz kaynamış çayı soğumuş çayı birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra pamuk yardımı ile 15 dakika gözaltlarına uygulayabilirler.
  • Akneli ve yağlı bir cilde sahipseniz demlenmiş ve ılıklaşmış çayı pamuk yardımı ile sivilceli ve yağlı bölgelere düzenli olarak uygularsanız bu sorunlarınızın en kısa zamanda iyileştiğini göreceksiniz.
  • Cildinizde oluşan güneş ve akne lekelerinin geçmesini istiyorsanız bir muz ve bir miktar demlenmiş soğutulmuş çay ile muzu bir krem haline getirerek maske gibi cildinize uygulayıp 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulamanız yeterli. Bu maske aynı zamanda çillerin de silikleşmesine yardımcı olur.
çayın faydaları
çayın faydaları
  • Bir miktar mısın unu ve bir miktar çay ile hazırlayacağınız kremsi karışım ile doğar bir peeling yapabilirsiniz. Bu peeling cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlarken aynı zamanda cildinize canlılık da verir.
  • Çay cildinizde oluşan yaraların iyileşmesinde de oldukça yardımcı. Bir pamuk yardımı ile demlenmiş soğumuş çayı yaralarınıza uygulayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda yaralarınız mikrop kapmaz ve hızla iyileşir.
  • Dökülen ve matlaşan saçlarınız için de demlenmiş soğumuş çayı saç diplerinize ve saçlarınıza uygulayın. Bir süre beklettikten sonra durulayın. Böylelikle hem saçlarınız daha güçlü hem de bakımlı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir