Kahvenin Faydaları ve Zararları

Günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden hemen hemen herkesin tükettiği ve en sık tüketilen içeceklerden birisi kahvedir. Kahve içmenin vücudumuz için hem olumlu hem olumsuz faydaları mevcut. Fazla kahve tüketimi elbette olumsuz yönlerin yarattığı etkiyi tetiklemekte. Güne kahvesiz başlayamam diyenlerden biriyseniz bunları bilmekte fayda var.

kahvenin faydaları
kahvenin faydaları

En genel kabul gören özelliği kişi bir bardak kahve tükettiği zaman konsantrasyonunun arttığını ve odaklanma yeteneğinin belirginleşmesi yönünde. Yapılan bir araştırma sonucunda bir bardak kahve içen çalışanların verimlilikleri kahve tüketmeyen insanlara göre daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır.

Kahve çekirdeğinin barındırdığı vitamin ile cildin nem dengesini karşılarken cildin yenilenmesine katkıda bulunuyor. Metabolizmayı hızlandıran kahve kişilerin kalori harcamalarını kolaylaştırıyor. Kahvenin içimi dışarıdan vitamin almak gibi bir etkiden ziyade vücudumuzda yer alan birçok vitamini harekete geçirerek kişinin mutlu hissetmesini sağlayacağı hormonları salgılamasını sağlamakta.

kahvenin zararları
kahvenin zararları

Fazla Kahve Tüketimi

Günde bir bardaktan fazla kahve tüketen kişilerin göz tansiyonu riskinin yüksek seviyelere çıktığı araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Yine fazla tüketimle birlikte tetiklenen bir diğer rahatsızlık ise kişinin kalbinde çarpıntı hissi yaşamasını sağlaması ve bunun devamında yaşayacağı tansiyon yükselmesi ve rutin olarak devam etmesi durumunda yüksek tansiyon rahatsızlığı görülme riskini yükseltmekte. Kahve içerdiği kafein nedeniyle midesinde ülser olan kişiler için bir risk barındırıyor çünkü kafein sayesinde vücudun daha fazla asit salgılamasını sağlıyor. Bu nedenle günlük bir bardak kullanımın çok üstüne çıkmadan tüketilmesi kişi açısından en sağlıklısıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir