Buzun Cilde Faydaları

Buzun cilde birçok faydası bulunur. Bitki çaylarından yapacağınız sıvıyı buz torbalarının içine koyun ve her gün cildinizin üzerinde buz küplerini gezdirin. Sivilceli bir yüze sahipseniz yüzünüze düzenli buz uygularsanız, akne ve sivilce sorunlarının önüne geçersiniz. Yüzünüzde kızarıklık ve şişlik varsa yine buz küpleri en ideal çözümdür.

Yüzünüze Düzenli Buz Uygulayın ve Gençleşin

Yüzünüzde buz küpü gezdirdiğiniz zaman donuk cildi de canlandırışınız. Cilde uygulanan soğuk şok etkisi ile cildiniz canlanır. Buz küpleri ayrıca cilde masaj etkisi de yaratır ve cildin daha gergin olmasını sağlar. Güneşten etkilenen hassas bir cildiniz varsa aloevera içeren buz küplerini cildinize uygulayın. Aloeverayı demleyin ve buz torbası içinde dondurun.

buzla cilt bakımı
buzla cilt bakımı

Gözleriniz şiştiyse çay poşetleri yerine buz küplerinden faydalanabilirsiniz. Yeşil çayı demleyin ve buz torbasına koyun, donduktan sonra gözaltınıza bir bez yerleştirin ve buz küpünü gezdirin. Yağlı sütü de buz poşetine koyup dondurup kullanırsanız, yüzünüz esnek olur ve peeling etkisini yüzünüze yaparsınız. Salatalık suyunu dondurduğunuz zaman da aynı şekilde ciltte peeling etkisi yaratır.

Kırışıklıklardan endişe duymanıza gerek yok. Her gün cildinize buz küpleri uygulayarak kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz. Cildi sıkılaştıracağı için kırışık ile mücadele edeceksiniz. Makyaj yapmadan önce temiz cildinize buz küpü uygularsanız makyajınız daha kalıcı olur. Gözenekler de kapanacağı için makyaj daha pürüzsüz olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir