Çağrı Merkezi Hizmetlerinin Genel Amacı

Telefon kullanımı göründüğü kadar basit bir uygulama değildir. Ülkemizde telefon uygulaması bireysel ve kurumsal olarak iki şekilde ifade edilmektedir. Bireysel kullanım kişinin işletmelerinde kendi istediğine bağlı olarak tek elden kullanmasıdır. Kurumsal kullanım ise küçük, orta ve büyük işletmelerde birden fazla telefon ile yapılan görüşmeleri kapsamaktadır. Ülkemizde kurumsal işletmelerde ki telefon kullanımı genel manada santral şeklinde kullanılmaktadır. Santral hat üzerinden birden fazla telefona kablo çekilmekte ve buna göre telefon görüşmesi yapılmaktadır.

Ülkemizde işletmelere santral kurma noktasında hizmet veren konusunda deneyimli ve teknolojik imkanlara sahip birçok işletme bulunmaktadır. Bu işletmeler ayrıca santral kurulumu dışında 0850 Numara Tahsisi, Çağrı Merkezi hizmetleri gibi hizmetleri bireysel ve kurumsal olarak sürdürmektedir. Ülkemizde önemli kuruluşlarda santral kullanımının dışında 0850 hat ve Çağrı Merkezi Hizmetleri yaygın olarak bulunmaktadır. 0850 hattı olmayan kurumsal şirketlerin 0850 alması için ihtiyacı olan tek şey IP Santral sahip olmasıdır.

Daha sonra çeşitli belgelerle yapacağı başvurular sonrası kısa süre içerisinde 0850 hat alımına sahip olabilir ve kolay kullanıma sahip olabilmektedir. Kurumsal işletmelerde yaygın olarak kullanılan telefon hizmetlerinden birisi de Çağrı Merkezi Hizmetleri olmuştur. Çağrı Merkezi Hizmetleri sunun kuruluşların, çağrı merkezi olmayan kuruluşlara göre birçok artısı bulunmaktadır. Öncelikle Çağrı merkezinin olması var olan şirket imajını büyük katkı sunar. Ayrıca müşteri memnuniyetinin artmasına neden olur. Bununla ilgili Beyaz Eşya Firmalarının birçoğunun Müşteri Çağrı Merkezi hattı bulunmaktadır. Buna göre aldığı ürünü ile sıkıntı yaşayan insanlar çağrı merkezlerini arayarak ürünlerdeki sorun ve şikayeti firma yetkilisine iletebilmektedir.

Firma da Çağrı Merkezinden aldığı bilgi doğrultusunda kısa zaman içerisinde müşterisinin sıkıntısını gidebilmektedir. Yaşanan bu durum müşteri memnuniyetini büyük ölçüde sağlamaktadır. Bu sebeple ülkemizde ithalat ve ihracat konusunda başarılı birçok firma bünyelerinde oluşturdukları Çağrı Merkezi Hizmeti ile müşteri memnuniyetini sağlamaktadır. Çağrı Merkezinin bulunması işletmeler için gelir yaratma amacıyla da kullanılmaktadır. Çağrı Merkezleri gelirin artmasına da olumlu katkı sunar. Ülkemizde orta ve küçük işletmelerin ençok yaşadığı sıkıntıların başında gelen raporlama ve verilerin kayıt altına alınması Çağrı Merkezlerinin kurulması ile gerçekleşebilmektedir.

Çağrı Merkezleri ve 0850 Hatlar

Çağrı Merkezleri oluşturulan kayıt sistemi ile müşterilerin telefon numara ve adres kayıt sistemini sağlamış olur. Son dönemlerde insanların özellikle büyük şirketlerin kurumsal adreslerinde karşılaştıkları 0850 numaralar ile ilgili insanların büyük bir kısmı yanlış bilgiye sahiptir. 0850 numara belirli bir adres bağlı olmaksızın IP Santral yapısı ile istenilen yerden konuşmaktır. 0850 numaranın kullanımı için de yine bireysel ve kurumsal başvuru yapılabilinmektedir. Bunun için bireysel kullanıcılarda kimlik fotokopisi, kurumsal kullanıcılarda ise vergi fotokopisi, imza sirküsü gibi küçük ayrıntılar yer almaktadır. 0850 kullanımında ücret konusunda oldukça farklıdır.

En büyük özelliği telefon görüşmelerinin fazla yapıldığı şirketlerde 0850 numara tahsisi ile birlikte telefon maliyetlerinin minimum seviyeye düşmesini sağlamıştır. 0850 numara tahsisi teknolojik, hızlı ve güvenilir iletişim ağına sahip olmaktır. İnsanların 0850 numara almasına en büyük sebep düşük maliyetidir. 0850 numaralarının ödeme işlemleri de tıpkı faturalı cep telefonlarının ödemeleri gibidir.

Yapılan normal fiyatlandırmanın dışında hiçbir ücret talep edilmemektedir ve ayrıca ödeme yapılmadığı takdirde konuşma yapma imkanı yoktur. 0850’li numaralara yapılan başvurularda gerekli bilgilerin verilmesinin ardından alınan hat en az üç işi günü içerisinde açılarak kullanıma hazır hale getirilmektedir. 0850 hat kullanımı büyük işletmelerin dışında son dönemlerde bankalarda da oldukça yaygın halde kullanılmaktadır. Bu durumu banka ile ilgili görüşme yapmak isteyen müşterilere de kısa sürede görevliye ulaşılması konusunda katkı sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir