Seyahat Çantası Hazırlamanın İpuçları

İster tatile ister iş gezisine çıkalım çanta hazırlamak yolculuğumuzun en öneli gündem maddesidir. Günler öncesinden hava durumuna bakıp sıcaklığa uygun giysileri götürmek için takipte oluruz.  Yazın dahi yağmur yağarsa,  akşamları hava serin olursa tereddütümüz hep vardır. Kışın havanın ne kadar soğuk olabileceğini hesaplamaya çalışırız.  İlkbahar ve sonbahar çantaları ise temkinli hazırlığı gerektirir.

Giysilerimizi hazırlama işlemi bittiğinde içimizden bir oh çekeriz. Ancak işin en önemli kısmı tüm belirsizlikleriyle karşımızda durmaktadır.  Temizlik ürünleri, aksesuarlar, kişisel bakım için gerekli malzemeler derken listemiz seyahat çantasına sığmayacak kadar geniş yer tutar. Onların bir kısmını bile boşluklara sığdırabilmek büyük meziyettir.  Böyle olunca da bize en çok gerek olabilecekler diye yeni bir liste yapmak düşer.

Yolculuk İçin Kişisel Bakım Ürünleri;

Diş fırçası, şampuan, sabun, deodorant, parfüm, makyaj temizleyicisi, krem, makyaj malzemeleri, saç spreyi gibi zaruri olanları kalacağımız süreye uygun olarak seyahat boy olanlardan seçebiliriz.

Kadın ya da erkek hepimizin giyim tarzımıza göre kullandığımız pek çok aksesuar var;

Saat, küpe, yüzük, bileklik, kolye seçimlerimizi kıyafetlerimize ortak kullanabileceğimiz daha işlevsel modellerden ve uyumlu renklerden seçebiliriz.

Ütü, fön makinesi, tıraş makinesi, saç şekillendiricisi de her an ihtiyaç duyacaklarımızdan.

Özellikle otellerin yıldızı arttıkça ütü hizmetinin fiyatı da artar bu nedenle seyahat boy ütüleri mutlaka çantaya sıkıştırmaya çalışırız. Ancak valizimizi doğru katlama teknikleri ile yerleştirirsek ütüye daha az ihtiyaç duyabiliriz.

Eğer gideceğimiz yer çok yıldızlı bir otelse banyosunda bir saç kurutma makinesi bulunma ihtimali yüksektir. Randımanlı olmasa da saçlarımızı kurutup şekillendirmek için yetecektir.  Bulunmama ihtimali varsa çantamızda küçük boy bir kurutma makinesine yer açmak zaruridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir