Brokar Nedir? 

Sürekli değişim içerisinde yer alan moda, kimi zaman var olan bu değişimi ileriye değil de geriye dönük olarak da gerçekleştirmeyi tercih etmekte. Modacılar, geçmiş dönemlerden aldıkları ilhamı kendilerine özgü yorumlar ile günümüz kullanıcılarına pek çok sefer başarılı bir şekilde yansıttı. 16. ve 17. yüzyıllarda sıklıkla kendini gösteren kumaş türlerinden bir tanesi olan brokar, son dönemlerde tekrardan en fazla kullanılmaya başlanana kumaşlar arasındaki yerini almış oldu.

brokar
brokar

Saraylardan Evlere Gelen Güzellik

Geçmiş dönemlerde brokar kumaş saraylarda kadınlar tarafından tercih edilmekteydi. Gümüş ve altın işlemeli, oldukça ihtişamlı bir kumaş türü olan brokar; ipekli kumaş çeşitleri içerisinde kendine yer bulmaktadır. Klasik tarzdaki brokar kumaşların yanı sıra kendinden desenli modeller de yine birçok farklı elbisede sıklıkla kullanılmıştır.

Şimdilerde de başta elbiseler olmak üzere ceketler ve kalem eteklerde de brokar kumaş kullanılmakta. Bu aşamada önemli olan şey kumaşın kalitesi. Çünkü kaliteli bir kumaştan hazırlanmış olan brokar desenler, her türlü kıyafet türünde ortaya oldukça güzel sonuçların çıkmasını sağlamış olacaktır.

brokar kumaş
brokar kumaş

Kadınların büyük bir kısmı brokar desenli kumaşları yalnızca ceketlerinde kullanabileceklerini düşünüyor olsa da pek çok modacı artık bu kumaşı birbirinden farklı kıyafette kullanmayı tercih ediyorlar. Böyle olunca da doğru parçaların seçilmesinden sonra ortaya oldukça etkili sonuçlar çıkmış olacaktır. Fakat brokar kumaşlar seçildiği zaman istenilen şıklık kolayca yaratılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir