Bebeklerin Kalıcı Öğrenmeleri Nasıl Olur?

Doğduğu andan itibaren dış dünya ile yoğun bir şekilde irtibata giren bebekler, aslında öğrenmeye anne karnında başlar. Bu durum insan beyninin işleyişi ile ilgili bir durumdur. İnsan beyni, beş duyu organı yardımı ile dış dünya ile sürekli iletişim halindedir. Bu durum, insanın sürekli olarak öğrenebilmesini ve gelişmesini sağlar.

bebeklerin öğrenmesi
bebeklerin öğrenmesi

Dış dünyaya insanların hükmedebilmesi, bu yolla olur. Bu durum, bebeklik halinden itibaren başlar. Bebek beynindeki nöronlar (sinir hücreleri), çevreden aldıkları bilgiler sayesinde, var olan sinir hücreleri ile bağlantı kurarlar ve beynin sağ lobunu geliştirirler.

Bebeklerin Beş Duyu Organı Geliştirilmelidir

İşitme, görme, tatma ve dokunma duyuları, bebeklerin ilk yıllarında gelişme halindedir. Bu durum, bebeklerin daha hızlı öğrenmelerini ve kavramalarını sağlar. Bebeklikte kurulan altyapı, yetişkin yaşlarında bir metot halini alır ve öğrenme bu temeller üzerine oturur.

bebeklerin beş duyu organını öğrenmesi
bebeklerin beş duyu organını öğrenmesi

Anne ve babanın, bebeklerinin öğrenmelerine yardımcı olmaları gerekir. Bebeklerin öğrenebilmeleri için, özellikle anne ve babası ile yoğun bir iletişim haline girmesi gerekir.

öğrenme
öğrenme

Bebekler, anne ve babalarının yardımı ile dış dünya ile iletişime daha çabuk geçerler ve uyum sağlarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir