Banyo Duvar Kağıdı Kullanımı ve Dekorasyon Önerileri

Banyo duvar kağıdı kullanımı ıslak mekan olmasına rağmen banyonuzda gayet mümkündür. Bunun püf noktaları olmakla birlikte çeşitli desenlerle banyonuza farklı havalar katabilirsiniz. Banyo duvar kağıdı kullanımı zarif çiçeklerle en gözde tropikal çizgilere kadar çeşitli duvar kağıdı desenleri bulunmaktadır. Bu duvar kağıtlarıyla banyonuzda farklı stil katmak oldukça kolay. Kullanımı da kolay olduğu için kendinden yapışkanlı ve sökülebilen özelliği vardır.
Öncelikle banyonuzun hangi tür duvar kağıdına ihtiyacı olduğunu yani hangi duvar kağıdının banyonuzun için gerekli olduğunu bilmeniz gerekir. Silinebilir özelliği olan duvar kağıdını seçmek daha uygun olacaktır. Ayrıca yıkanabilir ya da yüksek yıkamaya dayanıklı bir duvar kağıdı seçimi de doğru olacaktır çünkü küçük su sıçramaları gibi durumlarda kendini temizleyebilmektedir. Bu yüzden neme dayanıklı olan duvar kağıtlarını seçmelisiniz.

Banyonun Her Yerinde Duvar Kağıdı Kullanılır mı?

Banyonun özellikle duş bölümünde duvar kağıdı kullanmak doğru değildir. Bu yüzden banyonun her yerinde duvar kağıdı kullanılır mı? sorusunun cevabı hayır olacaktır. Çünkü suya o kadar dayanıklı olmadığı için çok çabuk yıpranma olacaktır. Ancak duş kabini dışına illa ki kullanmak isteyenler camın dışta kalan tarafına duvar kağıdı kullanabilirler. Banyonun duvar kısımlarında yani suyun çok fazla gelmediği yerlerde duvar kağıdını rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca duş kabini için su geçirmez duvar kağıtları bulunmakta ve bu da oldukça masraflı bir iştir, uzman kurulumu gerektirmektedir.

Banyo duvar kağıdı kullanımı için birkaç püf nokta ve dikkat edilmesi gerekenler vardır. Öncelikle duvar kağıdının nasıl yapıştığını ve çıkarıldığını da bilinmesi gerekir. İlk olarak duvar kağıdı nasıl yapıştırılır? Duvar kağıtlarını temiz yüzeye uygulamak oldukça önemlidir. Duvar kağıdını yapıştırmadan önce zemini düzeltmeli ve temizlemelisiniz. Sağlıklı ve daha doğru sonuç almak için çatlaklar, kabarmalar, eski duvar kağıdı kalıntıları ya da boya kalıntıları gibi sorunlar giderilmelidir.

Duvar kağıdının duvara iyi yapışmasını istiyorsanız duvar kağıtlarının duvara iyi yapıştığından emin olmalısınız. Duvar kağıtlarını yapıştırırken en önemli detay aydınlık kısımdan karanlık kısma doğru olmasıdır. Duvar kağıdını duvara iyice yapıştırmak için spatula ve fırça ile bastırarak işlemi bitirmelisiniz.

Banyo Kağıdı Dekorasyon Önerileri

Banyoda zahmetsiz ve kolay şekilde değişiklik yapmak isteyenler bunu banyo kağıtlarıyla yapabilir. Klasik olarak kullanılan banyo kağıdı tasarımlarının dışına çıkarak banyonuzu yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Banyo kağıdı dekorasyon önerileri her stile uygun olarak tasarlanmış ve beğendiğiniz banyo kağıdını banyonuzda kullanabilirsiniz. Banyoya modern bir hava katarken bir yandan da temiz ve pratik bir iş elde etmiş olursunuz. Genellikle küçük banyolarda mermer ya da seramik ürünler daha çok tercih edilirken modern bir tercihle duvar kağıdı da deneyebilirsiniz.

Doğru renk ve desen seçimiyle istediğiniz görüntüyü yakalayabilirsiniz. Banyonuzu daha ferah ve geniş göstermek için pastel tonlarda banyo kağıdı seçmenizi öneririz. Geometrik şekilli olan banyo kağıtlarıyla da banyonuza derinlik katabilirsiniz. Büyük banyo içinse floral desenli duvar kağıtları banyonuzda iç açıcı görünüm elde etmenizi sağlamaktadır. Banyo duvarlarının hepsini duvar kağıdı ile kapatmak boğucu gösterebileceğinden tek bir alan seçip burada istediğiniz desen veya renkte duvar kağıdı kullanmak daha doğru olacaktır.

Daha dengeli ve uyumlu bir görüntü katması açısından sıcak renklerde bir duvar kağıdı ile seramik seçebilir ve ikisini kullanabilirsiniz. Banyo duvar kağıdı kullanımı daha kolay şekilde hem banyonuzun havasını değiştirir hem de eski halinden eser bırakmayarak yapacağınız seçimlerle daha modern görünmesini sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir