Balkon Dekorasyonu İçin Kendin Yap Önerileri

Balkon dekorasyonu önerileri günümüzde balkonunu yenileyecek olan bireyler için fikir edinmeleri açısından, oldukça araştırılan ve merak edilen konulardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu balkon dekorasyonu önerilerinin, bireyler açısından hem işlevsel hem de uygun fiyatlı olması büyük önem taşımaktadır. İşlevsellik ve ucuzluk adı altında balkon dekorasyonu yapmak ya da diğer bir deyiş ile dizayn etmek isteyen, evinin en huzurlu nefes alabileceği bölgesi için kendinin emek verdiği birtakım eşyaların olmasını isteyen bireylerin, balkon dekorasyonu için kendin yap önerilerini de sık sık araştırdığı ve merak ettiği bilinmektedir. Buna göre sizlerde evinizin en ferah köşesi olan balkonunuzu en baştan dizayn edecekseniz ve bu dizayn içerisinde minimalistlik, işlevsellik ve ucuzluk ön planda ise, sizler için bu yazımız içerisinde balkon dekorasyonu önerilerine ve söz konusu evinizin en ferah köşesi için kendinizin meydana getirebileceği dekorasyon önerilerinin birkaçına yer verdik.

Tahta – Ahşap Kasalardan Raf ya da Minimalist Kitaplık

Evinizin en yakın konumunda yer alan manav ya da market gibi yerlerden rica edip ya da satın alabileceğiniz atık ahşap kasalar sizlerin balkonunda oldukça şık bir raf ya da minimalist kitaplık olarak kullanılabilmektedir. Bunun için elde ettiğiniz birkaç kasayı yeteri kadar temizleyip, belki vernikleyip, daha sonra istediğiniz bir renge ya da rengarenk boyayarak raf şeklinde duvarınıza asabilir veyahut üst üste konumlandırarak ve birbirlerine sabitleyerek bir kitaplık elde edebilirsiniz. Böylelikle balkonunuz içerisinde bu raf aracılığı ile istediğiniz dekorasyon objelerine yer verebileceksiniz ya da istediğiniz, sevdiğiniz kitapları minimalist ahşap kitaplık içerisinde bulundurabileceksiniz.

Tahta – Ahşap Paletlerden Oturma Takımı

Günümüzde oldukça revaçta olan söz konusu bu paletlerden meydana getirilen oturma takımı balkon dekorasyonu önerilerinde en ön sıralarda yer almaktadır. Bu oturma takımını oluşturabilmek için yine aynı şekilde market ya da manavınızdan paletleri rica etmeniz gerekmekte ya da satın almanız gerekmektedir. Daha sonra yapacağınız ilk şey işlevsellik açısından paletleri konumlandırabileceğiniz en iyi yeri seçmek olacaktır. Bu kısmı da geçtikten sonra, ahşap raf ya da kitaplık yapımında olduğu gibi paletleri istediğiniz bir renge boyayabilirsiniz ve daha sonra birbirine sabitleyebilirsiniz. Oturma takımı kendini gösterdikten sonra üzerine istediğiniz kumaş ve yumuşaklıkta minderler almalısınız. Böylelikle hem dayanıklı hem de kendinizin yapabileceği balkon dekorasyonu önerisini uygulamış olacaksınız ve evinizin ferah köşesi balkonunuza tahta paletlerden oluşturulmuş oturma takımı ile farklı bir hava katacaksınız.

Atık Pet Şişelerden Geri Dönüştürülmüş Bitki Saksısı

Eğer balkon dekorasyonu önerileri arasında bitkilerinde düşünülmüş olmasını istiyorsanız, bu önerimiz tam sizin için. Öncelikle atık pet şişelerden geri dönüştürülmüş bitki saksısını yapabilmek için yaklaşık 5 litrelik atık bir pet şişeye ihtiyacınız olacak. Daha sonra bu şişeyi yatay bir konuma getirip üst bölgesini bir bıçak yardımı ile kesmeniz gerekmektedir. Söz konusu bu bitki saksısını elde edebilmek için pet şişenin kapağına da ihtiyacınız olmaktadır, çünkü orta kısmını bir bitkinin ekimini sağlayacak açıklıkta açtıktan sonra söz konusu bu pet şişenin içerisine toprak ve ekmek istediğiniz tohumları ekledikten sonra sulayacaksınız ve şişe yatay konumda olduğuna bağlı olarak suyun etrafa akmaması için pet şişenin kapağı burada büyük önem taşımaktadır. Bu geri dönüştürülmüş ve oldukça ucuz mantıktan hareketle elde edilmiş fikir, balkon dekorasyonu önerileri arasında bireyler tarafından sık sık uygulanan, dekorasyonda bitkilerin geri planda kalmadığı fikir olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir