Baharın Habercisi: Şakayık Çiçeği

İlkbahar mevsiminin başlangıcından Haziran ayının sonuna kadar çiçek açmaya devam eden şakayık çiçeği pembe, sarı, krem, beyaz ve kırmızı gibi çeşitli tonları ile buketlerin en sevilen çiçeğidir. Kendinden kabarık görüntüsü şakayık çiçeğinin özellikle canlı gelin buketlerine mükemmel bir görünüm kazandırdığı aşikardır.

Yumrulu köklere sahip olan şakayık çiçeği Asya, Akdeniz, Avrupa ve Kuzey Amarika’da yerli bir türdür. Otuzdan fazla farklı çeşidi olduğu düşünülen şakayığın yuvarlak ve dolgun görünümlü olanı en ünlüsüdür. Hem güzelliği hem de kokusu ile kendine hayran bırakan şakayık çiçeğinin kısacık mevsimi onu değerli bir çiçek yapıyor.

Şakayık Çiçeği Aranjmanları

Gelin buketleri başta olmak üzere pek çok farklı rengiyle şakayık çiçeği aranjmanları doğum günü, evlilik yıl dönümü, anneler günü ve kadınlar günü gibi pek çok özel günde hediye olarak tercih edilirler. En popüler rengiyle pembe şakayık iyi şans anlamını taşır. Bu yüzden düğün buketlerinde sıklıkla tercih edilir. Derin tutkulu aşkı simgeleyen kırmızı şakayık çiçeği ise sevgiliye ve eşe hediye edilebilir. Utangaçlığın simgesi beyaz şakayık çiçeği ise gelin buketi olarak tercih edilebilir veya özür çiçeği olarak gönderilebilir.   Doğanın en büyüleyici çiçeklerinden olan şakayık tek başına veya başka çiçekler ile karıştırılarak göz kamaştırıcı aranjmanlara dönüşüyor.

Şakayık Çiçeği Bakımı Kolay mı?

Şakayıklar doğrudan güneş ışığı almayan serin bir yerde yetiştirilmelidir. Tomurcuk aşamasından sonra tamamen açılan çiçekler kırılgan olabileceğinden onları yalnızca gerektiğinde hareket ettirmek önemlidir. Uygun bakımı ile yaklaşık 7 gün canlılığını koruyacak olan şakayık çiçeği kurutularak saklanabilir.

Şakayık Çiçeği Gönder

Sevdiklerinize göz alıcı renk, zarif doku ve sofistike güzelliğe sahip bir canlı çiçek buketi göndermek istediğinizde taze ve parlak renklere sahip şakayık çiçeği tercih edilebilir. Taze kesilen şakayık çiçekleri gösterişli ve hoş kokuludur. Büyük başları ve bol taç yaprakları vardır. Birine onu önemsediğinizi göstermek için en iyi buketi arıyorsanız, onu etkilemenin en güzel yolu şakayık çiçeği göndermektir.

Yemyeşil yapraklar ve narin güller ile birleştirilen aranjmanlardan bembeyaz şakayık çiçeği buketlerine kadar tazecik ve hoş kokulu şakayık çiçeklerine linkten: https://www.wishflowersdesign.com/sakayik-cicegi ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir