Oyun Oynayarak İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Günümüzde İngilizce öğrenmek için çok sayıda alternatif yöntem olup bunlar arasında hem ücretli hem de ücretsiz seçenekler vardır.

Oyun oynayarak İngilizce öğrenmek pek çok insana cazip gelen yöntemlerden biridir. Öğrenmeyi daha kolay ve cazip hale getiren bu yöntemde eğlenirken öğrenilir. İstenilen performansın alınabilmesi için seçilen oyunun kalitesi ve eğitici olması önemlidir. Aksi halde oyun oynamak zaman kaybı olacaktır. Bu nedenle oyunu seçmeden önce araştırma yapılmalı, en güvenilir ve faydalı olan oyunlara öncelik verilmelidir.

Genellikle ücretsiz oyunlar İngilizce öğrenmek için daha fazla ilgi görür. Bu oyunların mobil uyumlu olması ve görsellik yönünden yeterliliği öğrenme performansının daha fazla olmasını sağlayacaktır.

Oyun Oynayarak İngilizce Öğrenmek Mümkün Mü?

İngilizce öğrenmek için oyunlardan faydalanmak son derece etkilidir. Pratik yapmaya imkan veren oyunlar bu noktada her zaman daha faydalı olacaktır. İstenilen özellikleri bir arada sunan oyunlar listelendiğinde bunlar arasında The Grammar of Doom, Wordshake, FluentU, Beat the Kepper, ikinci dil olarak İngilizce öğrenenler için bulmacalar, Freerice, Scrabble gibi oyunlar yer alır.

Sayılan oyunlara ek olarak diğer yabancı dil desteği olan oyunları kullanmak da işe yarayacaktır. Örneğin Call of Duty, VRChat, League of Legends gibi oyunlar sıklıkla tercih edilir. Eğlenirken İngilizce pratiği yapmak için kullanılabilecek bu oyunlar gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonlarda rahatlıkla ve donmadan oynanabilir.

Oyunlarla İngilizce Öğrenilir Mi?

Genellikle masa başında ders çalışmak şeklinde düşünülen İngilizce öğrenme süreci oyunlar, filmler, müzikler ve buna benzer aktivitelerle de geliştirilebilir. Kulağa pratik yapmayı geliştiren bu yöntemlerde görsellik de fazladır. Bu sayede kelimelerin duyulup öğrenilmesi daha kolaydır.

Boş zamanlarda eğlenmek ve bir yandan da yabancı dili geliştirmek için oyunlar en ideal yol olacaktır. Ancak sırf katkı sağlıyor diye günün tamamını bu oyunlarla geçirmek yanlış olacaktır. Bunun için harcanacak süre iyi ayarlanmalı, doğrudan oyuna kapılıp gitmek yerine İngilizce öğrenmek için kelimelere ve telaffuzlara da dikkat edilmelidir. Bu sayede alınan verim her zaman daha fazla olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir