En Öldürücü Zehir Nedir?

Toksinler ve zehirler renksiz ve kokusuz olabilir. Cildinize enjekte edilebilir, yiyeceklere eklenebilir, bir sıvı içinde çözülebilir veya kolayca dağılabilir bir gaz olarak havaya salınabilir. Bugün dünyanın en ölümcüllerinden bazılarını keşfedeceğiz.

Bir Zehrin Ölümcüllüğü Nasıl Ölçülür?

Bir zehirin öldürücülüğü LD-50’si ile belirlenir. Bir maddenin LD-50’si, ortalama olarak maruz kalanların yarısını öldürecek miktardır. Gerçek insan testleri bariz nedenlerle yapılmadığı için çok fazla tahmin yürütülüyor. Bunun yerine araştırmacılar, her zaman insanlarla aynı tepkiyi vermeyen laboratuvar hayvanlarını kullanırlar. Bir kişinin duyarlılığı toleransa, metabolizmaya, fiziğe vb. bağlı olarak değişebilir. Zehrin veriliş yöntemi de etkinliğinde büyük rol oynar.

En Öldürücü Zehirler

Dünyanın en öldürücü ve ölümcül toksinlerinden biri kendi mutfak dolabınızda olabilir. Clostridium botulinum olarak bilinir. Botulizme neden olan botulin toksinidir. Bu zehir normalde pastörize edilmemiş konserve ürünler gibi kontamine gıdaların yenmesi yoluyla ortaya çıkar. Botulin kokusuz ve tatsızdır, yani felç başlayana kadar LD-50 (vücut ağırlığının kilogramı başına 0,4 milyarda bir gram) tükettiğinizi bilemezsiniz.

Hint Fasulyesi – Ricin

Bitki toksinleri söz konusu olduğunda, risin genellikle en öldürücü olarak düşünülür. Risin zehirlenmesi, bir kişi bir hint bitkisinden (hint yağının elde edildiği aynı bitki) fasulyeyi tükettiğinde meydana gelir. Semptomların gelişmesi yavaştır, ancak ürkütücü olabilirler. Zehir atardamarlarınızın tıkanmasına neden olur. Kan doğru şekilde dolaşamadığı için organlarınız “açlıktan ölmeye” başlar. Ölüm genellikle bir hafta içinde meydana gelir. Risin solunursa veya enjekte edilirse, sizi öldürmek için gereken miktar çok azdır – miktar bir toplu iğnenin başına tam olarak sığabilir.

En Ölümcül İnsan Yapımı Toksinler Nelerdir?

En korkunç nörotoksinlerden biri dimetil cıvadır. Bu toksin, vücudunuza ne kadar kolay girebileceğinden dolayı yaygın olarak korkulur. Dimetil cıvanın kalın lateks eldivenlerden ve PVC’den bile nüfuz ettiği bilinmektedir. 1996 yılında, Karen Wetterhahn adındaki bir kimyager, bilmeden, tamamen eldivenli eline tek bir damla döktü. Zehirlenme belirtileri dört ay sonrasına kadar ortaya çıkmadı. Yüzeye çıktıklarında, zaten yapılmış olan hasar geniş ve onarılamaz hale geldi. Altı ay sonra öldü.

Polonyum

Yaygın olarak en ölümcül insan yapımı zehir olarak kabul edilen polonyum, vücut ağırlığının kilogramı başına 50 milyarda bir LD-50’ye sahiptir. Bu, havaya buharlaşan tek bir gram polonyumun teorik olarak 1,5 milyon insanı öldürebileceği anlamına gelir. Yoğun alfa parçacığı radyoaktivitesi nedeniyle inanılmaz derecede tehlikelidir.

En Az Tespit Edilebilen Zehir Nedir?

Döteryum Oksit – Ağır Su

Döteryum oksit, tartışmasız dünyadaki en az saptanabilir zehir unvanına sahiptir. Aynı zamanda ‘ağır su’ olarak da bilinir. Sıradan sudan ayırt edilemez, ancak her hidrojen çekirdeğinde fazladan bir nötron bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir