Topuklu Ayakkabı Giymenin İnceliği

Topuklu ayakkabı sevenler bazı noktalara dikkat ederse topuklu ayakkabıyı her zaman giyebilir ve daha şık görünebilirler. Uzun süre topuklu sandalet tarzı ayakkabı giyecekseniz parmaklarınız terleyeceği için ayağınız öne doğru kayacak ve hoş bir görünüm olmayacaktır. Bu nedenle ayak spreyi sıkarak terlemeyi önleyebilirsiniz. Topuklu ayakkabı alırken mutlaka ayağınıza tam oturan modeli bulmalısınız.

siyah topuklu ayakkabı
siyah topuklu ayakkabı

Topuklu Ayakkabı Giymenin Püf Noktaları Nelerdir?

Ayakkabının tabanına çok dikkat etmelisiniz. Taban kısmı ne kadar kalın olursa ayaklarınıza yük binmez ve gün içinde rahat edersiniz. Çok ince topuklu ayakkabı giyiyorsanız gün içinde 4 saatten fazla giymemeye özen gösterin.

Yeni ayakkabı aldığını zaman özellikle ince topuklu ayakkabı aldığınız zaman ilk yapmanız gereken şey topuğun üzerini hafif çizmek ya da zımparalamak. Böylece kaymadan rahatça yürürsünüz. Aldığınız ayakkabı ayaklarınızı sıkıyorsa su dolu bir poşeti ayakkabı önüne doğru koyun ve buzdolabında dondurun. Ayakkabı burnu böylece genişler ve parmaklarınızı sıkmaz.

pembe topuklu
pembe topuklu

Topuklu ayakkabının tabanı çabuk zarar görür. Topuk koruyucu özel aparatlar kullanarak ayakkabınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Bu tarz aparatlar farklı renklerdedir ve ayakkabının topuğunu korur. Yaz aylarında ise parmakları açıkta bırakan topuklu ayakkabıları giyerseniz nasır oluşumunu da engellersiniz. Çok ince topuklu ayakkabıyı ise gideceğiniz davet sırasında giyin. Davetten çıktığınız zaman tekrar düz bir ayakkabı giyin ki ayak ve bacaklarınızda herhangi bir ağrı olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir