Su Kaçağını Kırmadan Bulmak Mümkün mü?

Alt komşu sizden gelen su kaçağından şikayetçi.  Her şeyi kontrol ediyorsunuz ama ne  kadar uğraşırsanız uğraşın kaçağın yerini bir türlü bulamadınız. Evi daha yeni yenilemiştiniz. O kadar masraf ufacık bir kaçak yüzünden boşa mı gidecek. Belki de sandığınızdan çok daha fazla kaçak var ama siz daha bunu bilmiyorsunuz. Aslında günümüzde bu işin de çok kolay yolu var.

Evlerde kullanılan tesisatın kaliteli olmaması yüzünden başınıza gelen bu olayda aslında daha ilk başta dikkatli olunsaydı. Bunlar hiç yaşanmayabilirdi. Duvarlar arasında gizlenen elektrik tesisatı, temiz su borusu, kanalizasyon borusunda yaşanabilecek aksilikleri önlemek için önceden kontrollerinin yapılaması gereklidir. İster evi sıfır alın ister daha önce kullanılmış olsun ilk dikkat edeceğiniz tesisat kalitesi ve kontrolü olmalıdır. Bu konuda kesinlikle ısrarcı olmalısınız. Ev istediği kadar lüks görünümlü olsun yapılan işlerde kaliteden vazgeçilmişse ilerde sizi bir sürü sıkıntılar bekliyor demektir.

Kırmadan Su Kaçağı Tespiti
Kırmadan Su Kaçağı Tespiti

Su Kaçaklarının Tespitinde Uzman Kişileri Tercih Ediniz!

Su  kaçaklarında dikkatli ve titiz davranmak gerekir. İşin uzmanı olmayan biri bulduğu ilk kaçakta bunu tamir yoluna gidip diğer kaçakları tespit edemeyebilir. Ondan dolayı su kaçak uzmanı ararken profesyonel olmasına dikkat edin. Bunda ucuza rağbet ederseniz sonrasında çok daha fazlasını ödemek zorunda kalabilirsiniz. Artık ülkemizde var olan cihazlarla kaçak ve sızıntılar kolaylıkla tespit edilebiliyor. Cihaza takılan görüntüleme aparatı ile önce borularda var olan kırık, çatlak olan bölümlerin tamamı belirlenir.

Böylece kırmadan su kaçağı tespiti hiçbir yeri kırmadan belirlenir. Nokta vuruşu ile belirlenen tüm su kaçakları uzman ekip tarafından giderilir. Uzman ekip su kaçağını veya su kaçaklarını tespit ettikten sonra size ne yapmanız konusunda bilgi verecektir. Genelde tercih edilen bunun da kırmadan olmasıdır. Ancak gerekiyorsa da bunun en minimal seviyede olup küçük rötuşlarla giderilmesidir. Mutfak, banyo veya evin hiç tahmin etmediğiniz bir bölümünde ortaya çıkan bu problemleri işin uzmanında halletmeniz sizi hem zaman hem de para kaybından kurtaracaktır. Bu yüzden her işi yaparımcılardan ziyade işin uzmanlarını tercih etmek önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir