Stresten Uzak Durarak Kilo Verin

Fazla kilolar kadın erkek fark etmeksizin birçok kişinin en büyük problemlerinden bir tanesidir.  Çağımızın en büyük problemi ise strestir.  Ne yazık ki stres kilo verme  konusunda  insanlara büyük zorluklar çıkartan faktörlerin başında geliyor. Çünkü beslenme düzenini birinci derece etkileyen faktörlerden bir tanesi strestir.  Dolayısıyla önce stresi yeneceksiniz, daha sonra kilo verebileceksiniz.  İşte bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için stresi nasıl yenebileceğinize dair bazı önerilerde bulunduk.  Lütfen okuyun  ve  hayatınızda  bu tavsiyeleri uygulayın.

yemek
yemek

Stresle Nasıl Başa Çıkarız?

Her şeyden önce yoğun bir stres altına girdiğiniz o anda yapmanız gereken ilk şey bir arkadaşınız ile konuşmak olmalı. Genelde insanlar derin stres içerisindeyken kendisini yemeye verir. Bu anlarda mutfaktan uzak durun. Bir başka tavsiyeniz ise açık havada yürüyüş yapmaktır. Bu eylem emin olun sizin için çok iyi bir terapi olabilir. Her gün en az yarım saat yürümeniz size iyi gelecektir.

yürüyüş
yürüyüş

Bir başka tavsiyemiz ise süt, yoğurt, ayran gibi gıdalardan tüketmeniz olacak. Laktik asit içeren bu gıdalar size sakinlik verecektir. Ayrıca C vitamini yüksek besinlerden tüketmeyi asla ihmal etmemelisiniz. Kahve birçok kişinin vazgeçemediği içeceklerden bir tanesidir. Siz bu dönemde kahveden mümkün olduğunca uzak durun. Çarpıntı yapması sebebiyle strese sebep olabilir.

Çoğu kişinin asla vazgeçemediği kola ve cipste uzak durmanız gereken şeylerdendir, unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir