Son Yılların En İyi Dizilerinden Biri: Mr. Robot

Bu yılın en dikkat çeken dizilerinden biri olan Mr. Robot, internete erkenden sızan ilk bölümünden itibaren izleyicilerin ve dizi eleştirmenlerinin yakın merceği altına alınmış durumda. Özellikle ilk bölümüyle büyük bir giriş yakalayıp ‘’Bu dizi, son yılların en iyi dizisi olacak’’ dedirten cinsteki olay örgüsüyle Mr. Robot bazılarına göre sonraki bölümlerde bu başarıyı yakalayamamış gibi görünüyor.

Mr. Robot Dizi
Mr. Robot Dizi

İzleyenleri Sarsan Bir Yapım

Mr. Robot hakkında kimi zaman olumsuz eleştiriler yapılsa da dizi, istikrarlı bir şekilde ilerliyor ve seyirci gereksiz ayrıntılarla boğulmuyor. Henüz ilk bölümden itibaren bir asosyal ve kendi kendine konuşmayı seven süper zeki hacker aracılığıyla inceden bir sistem eleştirisi yapılıyor ve baş karakter Elliot,  izleyicilerinin çoğunun bilinçaltına hitap ederek aslında ne kadar yanlış bir sistem içerisinde yaşadıklarını fark ettirmeden onlara hissettirmeyi başarıyor.

Mr. Robot
Mr. Robot

Gündüzleri bir siber güvenlik firmasında çalışıp, geceleri hackerlik yeteneği sayesinde suçluları yakalayan ve kanunsuz kahramanlar kervanında yerini alan başkarakter Elliot’un hikâyesi, konuya klişe bir noktadan girmiş gibi görünse de aslında birçok gerçeği insanların yüzüne vurmaya çekinmiyor ve oldukça sır dışı karakteriyle izleyenleri şaşırtmayı biliyor. Özellikle asosyal kişiliği, insanlarla olan diyaloğu, karşısındaki kişinin karakterini hemen çözümleyebilmesi, yalnız kaldığında ağlaması ve belli bir rutinde uyuşturucuyla rahatlaması onu ilgi çekici kılan ve Mr. Robot’a izleyicilerin alışmasını sağlayan en önemli öğeler arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir