Soğuk Havalardaki Cilt Sağlığı

Reklamlarda işittiğimiz bir cümle doğru söylüyor: bizim en değerli giysimiz aslında cildimiz. Bu yüzden soğuk havalarda cilt sağlığına daha dikkat etmek gerek. Mevsim kış bile olsa cilt nemlendirilmek istiyor. Kış mevsiminde deri ısıyı korumak için kan dolaşımını azaltıyor. Bu koruyucu unsurlardan cildin yeterince yararlanamaması demek.

maske yapmak
maske yapmak

Sonuçta kışları cilt kuruyor, çatlıyor ve pullanıyor. Bu da kserotik denilen kış egzemalarının nedeni. Bu çatlaklar mikroorganizmaların vücuda giriş yolu olabilir. Cilt tipinize uygun, kaliteli bir nemlendirici kullanmak işin çaresi. Özellikle sabahları evden çıkarken yüzünüze nemlendirici krem sürmelisiniz. Aynı işlemi günde dört beş kez ellerinize de uygulayın. Soğuk havalarda eldiven giymeye dikkat edin. El yıkama sabununuzun Ph değeri ise nötr olsun.

Peeling Zamanı

Ve tabii ki kışın da su içmekten vazgeçmiyoruz.  Kış boyu kalın giyecekler ile saklanan ciltte yağ bezi hastalıklarının görülme olasılığı daha fazla. Mantar oluşumları özellikle vücudun kıvrımlı kısımlarında görülüyor. Örneğin halk arasında samyeli olarak bilinen mantar oluşumu bunlardan biri. Yani kışın terlenmez diye bir durum yok.

maskeler
maskeler

Bu arada soğuk mevsim cilde uygulanabilecek bazı tedaviler için de uygun zaman. Örneğin derin akne tedavilerinde cildin üst tabakası peeling işlemi ile soyuluyor. Bu tedavi sırasında tenin güneş ışığı görmemesi gerek. Dolayısıyla kış cilt sağlığı açısından uygun bir zaman olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir