Selülit Kâbusunuz Olmasın!

Selülit çoğu zaman kadınların en büyük düşmanı olabiliyor. Cilt üzerinde portakal kabuğu görünümü yaratan selülitler özellikle yaz aylarında muhteşem ve sıkı bir vücutla deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmayı engelliyor.

Aslında kadınların kâbusu olan selülitlerden kurtulmak hiç zor değil. Uyulması gereken birkaç küçük püf noktası ile selülitlerinizi azaltabilir ya da onlardan tamamen kurtulabilirsiniz.

selülit

Az Şeker, Bol Su ve Yürüyüş

Şeker ve tuz selülitlerin beslenmesini ve oluşmasını sağlayan en etkili tüketim maddelerinde ikisi. Özellikle aşırı tuzlu yemek vücutta su tutar bu da ödem oluşmasına neden olur ve selülite davetiye çıkaran bir durum meydana getirir.

Bu nedenle besin yoluyla aldığınız şeker ve tuzu olabildiğince azaltmanız gerekiyor.Ayrıca çay, kahve tüketimini azaltmalı ve un yerine yulaf kepeği gibi lif kaynağı bol olan besin maddelerini tercih etmeli ve lif ağırlıklı besinlerle beslenmelisiniz.

su içmek

Su, vücudun arınmasını sağlayan; toksinlerin ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlayarak damarlara ve dolaşım sistemine büyük fayda sağlayan temel besin kaynağımızdan biri.

Bu nedenle günde 2.5 litre su tüketilmesi öneriliyor. Eğer selülitlerden kurtulmak istiyorsanız bol su tüketmeli ve günde 1 saat yürüyüş yapmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir