Rokanın Hiç Duymadığınız Bazı Faydaları

Roka bitkiler arasında oldukça sık tüketilen yeşil yapraklı çeşitlerinden bir tanesidir. Yeşil yapraklı sebzeler arasında en bilinenlerinden olan roka birçok kişinin severek tükettiği bir yiyecektir. Sevdiğimiz bu bitkinin sağlığımız için onlarca faydası bulunuyor. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza rokanın bilmediğiniz bazı faydalarını anlattık, mutlaka okuyun.

rokanın yararları
rokanın yararları

Her Derde Deva Roka Mucizesi

Akdeniz ve Ege bölgelerinin en vazgeçilmez bitkisi olan roka içerdiği A ve C vitamini sayesinde kişiyi vitamin yönünden besler. Ayrıca potasyum, demir, kükürt gibi mineraller de bulundurur. Bu yüzden zayıflamak isteyenler kesinlikle diyet listesinde roka bulundurması gerek. Çünkü kalorisi oldukça düşüktür.

rokanın sağlığa faydaları
rokanın sağlığa faydaları

İdrar söktürücü özelliği olan roka, sindirim sistemini rahatlatarak hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemleri sona erdirir. Mideyi rahatlatan karaciğer için büyük bir sağlık kaynağı olan bu bitki kansızlığa iyi gelir. Adeta kalsiyum ve demir deposudur. Beyin fonksiyonlarını geliştiren özelliğe sahip rokada kolesterol dengeleyici bir etki de mevcuttur. Kas kasılmalarını engellenmesinin yanı sıra birçok kanser türünü önleyen bir bitkidir. Vücudun toksin maddelerden arınmasını sağlarken bağırsak iltihaplarını önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir