Pantolonla Telefon Şarjı Mümkün mü?

Cep telefonları öylesine yoğun bir şekilde kullanılır ki, bir çok insan telefonunu neredeyse 24 saat kullanır. Bu yoğun kullanım da şarj sorununu ortaya koymaktadır. Özellikle internete girmek, oyun oynamak gibi özelliklere sahip akıllı telefon kullanıcıları, bu şarj sorununu daha yoğun yaşarlar.

Pantolonda Şarj Makinası
Pantolonda Şarj Makinası

Gelişen teknoloji cep telefonu şarjının daha geç tükenmesi ya da daha çabuk şarj olabilmesi için bir takım yenilikler getirmiştir. Teknoloji özellikle cep telefonu ve bilgisayarlarda giyilebilir teknoloji dalını doğurmuştur. Giyilebilir teknoloji de en bilinen ürünler Google’ın özlüğü ve bir çok telefon markasının çıkarttığı saatlerdir.

Telefon Cebinizde Şarj Olsun

İnsanlar cep telefonlarını genellikle pantolon ceplerinde taşımaktadır. Buradan hareketle Microsoft, Lumia serisi cep telefonlarının, pantolon cebinde şarj edilebilmesi için çalışmaktadır. Lumia serisi cep telefonları için DC-50 denilen ürünler ile kablosuz şarj edilebilmektedir. Bu teknolojinin uygulanacağı pantolonlar sayesinde cep telefonu, cebe konulduğunda telefon şarj edilecek.

Şarj Edebilen Pantolon
Şarj Edebilen Pantolon

Deneme amaçlı olarak sınırlı sayıda üretilecek pantolonlar Amazon.Com üzerinden satılacak. Pantolonun en önemli dezavantajı ise yıkanabilir özelliğinin olmayışıdır. Ancak, her şeye rağmen bu pantolonun ilgi göreceği ve ileriki dönemde tüm cep telefonları için şarj özellikli kıyafetlerin piyasalarda yerini alacağı tahmin edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir