Nitelikli Konut Nasıl Olmalıdır?

Nitelikli konut demek tek başına sağlam bina anlamına gelmemektedir. Nitelikli konut projeleri sağlık ve aynı zamanda yaşanabilirlik açısından da tam olmalıdır. Mühendislik hesapları yapılmış, kaliteli yapı malzemeleri kullanılan konutlara nitelikli konut adı verilmektedir.

Yalıtım eksikliği olan binalar insanların sağlık durumlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Aynı zamanda bu yapıların yaşam sürelerini de olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.

gayrimenkul

Alt Yapı Sorunları

Projenin yer aldığı coğrafi ve iklimsel şartlara uygun olması ve doğal yapı malzemeleri kullanılması nitelikli bina kriterleri arasında yer almaktadır.

Eğitim kurumları, spor salonları, fuarlar, alışveriş merkezleri, sinema gibi etkinlik alanlarının yer alması ve güvenlik şartlarının yerine getirilmesi konut tercihi yapan insanların ilk dikkat ettiği önemli noktalar arasında yer almaktadır.

Yol, elektrik, kanalizasyon alt yapılarına sahip olan alanlarda yaratılan konut projeleri değer kazanmaya devam etmektedir. İnsanların nitelikli konutlar arasında baktığı bir diğer kriter ise budur.

Sosyal Aktivite Merkezlerine Yakınlık

Ulaşımı kolay, merkezi konumda yer alan, mimari açıdan estetik gözüken, yüksek inşaat teknolojilerinin kullanıldığı ve doğru şekilde projelendirilen konutlar, nitelikli konutların diğer özellikleri arasında yer almaktadır.

Ayrıca son yıllarda popüler olmaya başlayan ve rezidans olarak adlandırılan yüksek nitelikli konutlarda gürültü, ses, hava ve su yalıtımı da yer almak zorundadır. Sağlık hizmetleri, ulaşım, kuru temizleme, yemek ve alışveriş merkezleri ile birlikte aynı zamanda konutların giriş kısımlarında resepsiyon bulunması, spor salonu ve yüzme havuzuna sahip olması da nitelikli konutların diğer özellikleri arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir