Zebra Perde Nasıl Kullanılır?

Tül perdeler ve stor perdeler ile birlikte kullanılabilen zebra perde modelleri mutfak ve salon gibi evlerin pek çok alanında kullanılabilen perdelerdir. Dekoratif tasarımlara sahip olan perde modellerini modern bir dekorasyon stili içerisinde de rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

ekonomik-beyaz-zebra-perde

Zebra perdeler, yatay şeritler şeklinde üretilir. Zebra perdelerin kumaşları şerit bir tülden ve şerit kalın perde kumaşlarından üretilir. Perdelere zebra adı verilmesi birinin koyu, birinin ise, açık renkli şeritler olmasıdır. Stor perdeler ile aynı prensipte açılarak kapanabilen zebra perdeler, iki ayrı kalın kumaş şeridinin alt alta gelmesi ile ışığı iyi bir şekilde engelleyebilmektedir.

Kalın kumaş şeritlerinin birbirinin üstüne geldiği zamanlarda ise, tül şeritlerin de üst üste gelmesi durumu ortaya çıkar. Böylelikle perde açılır ve içeriye ışık girmeye başlar. Zebra perde modellerinin çalışma mekaniklerine bakıldığı zaman stor perdeler ile tamamen aynı olduğunu görebilirsiniz. Buradaki tek fark zebra perdelerin çift katlı olmalarından dolayı arka kısımlarının perdenin monte edilen çıtaya bağlı olarak çalışmasıdır.

Zebra Perdeler Nasıl Yıkanır?

Zebra perdelerin temizliğini ara sıra yaparak uzun ömürlü olarak kullanabilirsiniz. Zebra perdenizi yıkayabilmek için perdenin mekanizmasının sökülmesi gerekir. Stor perde temizliğinde mekanizma yerinde kaldığı için bu durum size farklı gelebilir. Bu durumun sebebi iki katlı olarak üretilen zebra perdelerin alt katının çıtaya bağlı olmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir