Nasıl Daha Çok Su İçebilirsiniz?

Su tüketimine yer vermek metabolizmanın hızlanmasına destek olurken aynı zamanda tüm bedeninde sağlıklı bir biçimde görevlerine devam etmesi için gereklidir. Diyette sağlıklı beslenmeye kadar farklı birçok uygulama içinde su tüketimine dikkat edilmesi yer alır.

su

Kimi zaman açlık hissi ile susuzluk karıştırılır. Özellikle ani acıkma hissinde öncelikle atıştırmalıklara ya da yemeğe yer açmadan önce bir iki bardak su içmeniz önerilir. Bedeniniz aslında aç değil de susuz kalmış ise açlık hissiniz kesilecektir. Bunun yanı sıra susuz kalmak böbrekleri de etkiler. Olumsuz anlamda olan bu etki uzun vadeli susuzluk sonrasında ise hastalıkların yaşanmasına etki edebilir. Bu neden ile dikkatli olmanız ve susuzluğa yer vermeniz önerilir.

Peki, nasıl içtiğiniz su miktarını artırabilirsiniz? Bunun ile ilgili olarak yapmanız gereken birkaç uygulama su içme miktarınızın artması konusunda etkili olacaktır.

Su İçmeyi Hatırlatan Uygulamalar

Cep telefonunuza su içmeniz ile ilgili olarak uygulama indirmeniz yeterlidir. Su içmenizi hatırlatan bu uygulama küçük bir alarm ile hatırlatma yapıyor. Böylelikle su içmeniz gereken zamanlarınız ayarlanarak günlük su tüketiminiz normal düzeye ayarlanabiliyor.

Suyunuzu Yanınızda Taşıyın

Her an elinizin altında su şişenizin bulunması düzenli olarak su tüketiminiz açısından önemlidir. Bu sayede hafif bir susuzluk durumunda dahi hemen suyunuzu tüketmeniz mümkün olur. Bu sayede ise su tüketiminizde gün bazında artış olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir