Evde Tonik Yapımı

Cilt bakımı sadece kadınlar için değil erkekler içinde oldukça önemlidir. Ciltte bulunan kalıntıların temizlenmesi ve ölü hücrelerden arınmanın sağlanmasının yanında açılan gözeneklerinde sıkılaşmasının elde edilmesi gerekir. Bu sıkılaştırma işleminde ise tonikler devreye girer.

tonik

Kozmetik firmaları tarafından sunulan her cilt tipine uygun olarak hazırlanabilen onlarca farklı tonik görebilirsiniz. Bu tonikler arasından cilt tipiniz için uygun olan ürünü satın alarak kullanabilirsiniz. Bunun ile beraber toniklere verecek bütçeniz yok ise ya da tonik kullanımında doğal seçimlere yer vermek isterseniz evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tonik uygulamasını hazırlayabilirsiniz.

Doğal Tonik İçin Gereken Malzemeler

Hindistan cevizi suyu, çeyrek limon ve çağ ağacı yağı karışımını ile elde edeceğiniz tonik hem gözeneklerinizin sıkılaşmasına hem de temizlenmesine destek olur. Hindistan cevizi aynı zamanda cilt tonunun eşitlenmesinde de etkilidir. Çay ağacı ise ciltte oluşan mikrobun giderilmesine destek olur. Cilt için yararlı olan bu üçlüyü bir şişe içinde karıştırabilirsiniz. Bunun ile beraber uzun süre kullanım için ise buzdolabında saklamanız önerilir.

Pamuk ile tampon yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Uygulama için cildinizin temizlenmesi önemlidir. Temiz olan cildinize uygulayacağınız tonik ile cildinizde hem sıkılaşmayı hem de cilt nem dengenizi elde edebilirsiniz. Kolay kullanıma sahip olması ve her an elinizin altında yer alacak olan bir toniğe sahip olmanın avantajını da ev yapımı tonik tercihi ile elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir