Migrenim Tuttu

Dünya’da bilinen en eski hastalıklardan biri migrendir. İsmini de yarım baş ağrısı anlamına gelen latince bir söylemden almıştır. Günlük hayatta birçok stres, sıkıntı ve yoğun çalışma temposu ile karşılaşan insanlar, bazı sağlık sorunları ile karşılaşırlar. Bunların başında da migren gelir. Kısa süreli baş ağrısı olarak bilinen bu hastalık, kişiden kişiye göre şiddetini değiştirir.

migren
migren

Migrenini ağır şiddetle yaşayan bir insanda bulantı, kusma gibi durumlar görülebilir. Bu tür durumların devamı halinde bir doktora danışılıp gereken önlemler alınabilir. Migrenin, kadınlarda daha çok görüldüğü bilinir. Adet öncesi veya sonrasında farklı seanslar halinde gelen hastalık, yoğunluk gösterebilir.

baş ağrısı
baş ağrısı

Hatta bebeklerde görülen periyodik kusmaların bile migrenle ilgili olduğu düşünülür. Her yaştan her insanın mutlaka başına gelen ve rahatsızlık veren bu hastalık, kişinin kendisine dikkat etmemesi veya yanlış beslenmesi halinde ziyaret sıklığını artırır.

Migrenlilere Tavsiye

Her insana, olmadık zamanlarda gelen baş ağrıları, yoğunluğuna göre kişinin hayatını olumsuz etkiler. Ancak bu hastalığın tanısını kimse kendi kendine koyamaz, mutlaka bir doktora danışılmalı ve tanıyı doktor koymalıdır. Ayrıca sürekli olarak ağrı kesici kullanmak, vücutta olumsuz sonuçlar doğurabileceği gibi alışkanlık yapması halinde hiçbir etkisi olmaz.

migren nedir
migren nedir

Şuursuzca kullanılan ağrı kesiciler, böbrek ve karaciğere zarar verir. Migrende kurtulma amacıyla çıktığınız yoldan, daha hasta bir şekilde geri dönebilirsiniz. Bu nedenle bilgisizce ve kontrolsüzce ilaç kullanılmaması gerekir. Eğer migren şiddetinden artış hissederseniz, tekrar doktora gidilmesi gerekebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir