Gebelikte Beslenme Programı

Gebeliğin farklı dönemlerinde farklı kilo artışları olur. Gebelikte beslenme alışkanlık ve sürecinde düzenli beslenme şarttır. Damak zevkinizi değiştirmeden dengeli şekilde beslenmeniz gerekir. Doğal besinlerle besin programı uygulamanız önemli. Kemik ve diş sağlığı için önemli olan yeterli düzeyde kalsiyum alımıdır. Peynir, süt ve yeşil yapraklı sebzeler her gün sofranızda bulunmalı.

beslenme
beslenme

Gebelik Sürecinde Beslenme

C vitamini hamilelik sürecinde gereklidir. Besinlerde olan vitaminlerin kaçmaması için sebzeleri özellikle az haşlayın. Gebelik döneminde lifli gıdalar tüketmeniz özellikle kabızlığı önler. Protein alımı da dengeli şekilde olmalı. Süt, protein ve et ürünleri özellikle bebek ve anne için gerekli. Folik asit içeren gıdalar da aynı şekilde bebeğin gelişiminde önemlidir. Taze yeşil sebzelerde bol miktarda folik asit bulunur.

gebelikte beslenme
gebelikte beslenme

Demir eksikliği anne adaylarında önemli sorun. Çay tüketimini azaltmanız gerekir. Cilt ve saç derisinde önemli sorunların baş nedeni demir eksikliğidir. Kuruyemiş türü gıdalar bebeğin özellikle kemiklerini güçlendirir. Dengeli bir beslenme ile hem anne hem de bebek sağlıklı olur. Her vitaminden düzenli şekilde alınmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir