Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Genel olarak 25 yaş ve üzerinde olan kişilerde sıklıkla görülen mide yanması, asit miktarının artması nedeniyle ortaya çıkar. Yemek borusuna gelen mide asidi gırtlağa kadar çıkar ve ekşime hissi meydana gelir.

Mide Yanması
Mide Yanması

Yanmanın şiddetini gün içinde alınan gıdalar ve midenin doluluk miktarı doğru olarak değişir. Bazı kişiler bu mide ağrısını ayda bir ya da iki kez yaşarken kimileri ise her gün dayanılması zor bir şekilde mide yanmasını yaşar.

Bu mide yanmasının bir sebebi de mide içinde bulunan iyi veya kötü huylu hastalıklar ile ilgilidir. İyi huylar gastrit, ülser gibi yüzeysel rahatsızlıklar iken kötü huylusu mide kanseridir.

Mide Yanmasını Önlemenin Yolları

Mide Yanması Sebepleri
Mide Yanması Sebepleri

Mide yanması gibi sıkıntılar yaşayan kişilerin alması gereken ilk önlem beslenme düzenini değiştirmektir. Fakat en doğru tedavi yöntemi bir doktora görünmektir. Midedeki asit miktarını ilaçlar ile düzenler ve mide yanmasını tedavi eder. Mide rahatsızlığınızın iyi mi kötü mü olduğunu tespit eder ve rahatsızlığınıza uygun tedaviyi belirler. Eğer ilaç tedavisi yeterli gelmez ise cerrahi yöntemlere de başvurulabilinir. Mide yanmasını önlemek için asitli içecekler, kavurma, kızartma, çok acı veya ekşi, baharat gibi gıdaları tüketmemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir