Çocuklarınızın Öksürüğüne Çözümler

Çocuklar için öksürük çoğu zaman tehlike işaretçisi olmasa da anne babalar için telaşlanmaya neden olur.

Çocuklarda öksürük
Çocuklarda öksürük

Çocuklara ise çoğu zaman ilaç kullandırmak istemeyen ebeveynler vereceğimiz bilgiler sayesinde çocuklarının öksürüğünü kısa zaman da çözüm bulacaklar.

Bal tam bir şifa kaynağı olup öksürük için de faydalıdır. Peki, ama balı nasıl kullanmalıyız.  Bal ılık süt ile bir fincana bir tatlı kaşığı oranın da karıştırılarak çocuğunuza içirilmelidir. Öksürüğü geçirdiği gibi çoğunuza rahat bir uyku da sağlayacağına emin olabilirsiniz.

Öksürüğü Engellemek İçin Pratik Yöntemler

öksürük
öksürük

Çocuğunuz da öksürük balgamlı ise, öksürüğü kemenin yanında balgamı da sökmek zorundadır. Çünkü yalnızca öksürüğün geçmesi hastalık adına tam sonuçlar vermez. Balgamı söktürmek için çocuğunuzu yüzükoyun şekilde dizinize yatırın ve sırtına hafif hafif vurarak balgamı sökmesine yardımcı olun. Çocuklarınız özellikle gece uyurken öksürüyorsa yastığın altına bir destek koyarak yastığın dik kalmasını sağlayın.

Kuru hava da çocuklarınızın öksürmesi için bir etkendir. Kuru hava da çocuğunuzun öksürüğünü engellemek için odasına nemlendirici makinalardan almalısınız odanın nemli kalması çocuğunuzun öksürüğünü kesecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir