Limon Maydanoz Diyeti

Toplumda en yaygın görülen sağlık sorunlarından birisi aşırı kiloya bağlı olarak oluşan kronik hastalıklar ve beraberinde getirdiği ölüm vakalarıdır. Yaşanan bu olumsuzların karşısına geçilmesi amacıyla önemli sağlık örgütleri tarafından çeşitli çözüm önerileri getirilemeye çalışırken bazı insanlar, kendilerinin oluşturdukları ya da doktor kontrolünde oluşturulan diyet listesi ile sağlıklı beslenme, dengeli yaşam tarzını oluşturmaya çalışıyorlar.

limon
limon

Dünya da olduğu gibi ülkemizde de uygulanan birçok diyet programı vardır. Diyet programları içerisinde en dikkat çeken ve en zahmetsiz olan diyet programı ise Limon Maydanoz Diyeti olmuştur.

maydanoz diyeti
maydanoz diyeti

Birçok insanın kolaylıkla uygulayabileceği bu diyet programında limon, kan akışını düzenleyerek sindirim sisteminin iyi bir şekilde çalışmasını sağlarken, maydanoz ise vücuttaki toksinlerin temizlenmesi etkilidir.

limon maydanoz
limon maydanoz

Limon Maydanoz Diyeti Nasıl Hazırlanır

Limon Maydanoz diyeti uygulanmasında zaman tercihi genelde sabah saatlerinde ve aç karnına yapılmalıdır. Mikser yardımı ile maydanozun suyu çıkarılır ve üzerine birkaç damla limon suyu dökülür. Daha sonra çilen maydanozlu limon suyu hem toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar hem de acıkma hissini ortadan kaldırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir