Bilgisayarlarda Güvenlik Sorunu

Her bilginin ve belgenin yeri artık bilgisayarlar oldu. Mail yazışmalarından sosyal medya paylaşımlarından, müzik ve video dosyalarından iş hayatı içindeki evraklara kadar hemen hemen her türlü bilgi, belge, evrak, dosya bilgisayarda yer alıyor. Teknolojinin sunduğu bu nimet, insanoğluna, birçok durumu bilgisayar başında çözme olanağı tanıyor.

Bilgisayarın hard diskinde yer alan belgelere hemen ulaşmak, bir bilgiye internet üzerinden kısa sürede sahip olmak, yüzlerce fotoğrafı, videoyu, müzik dosyasını bir arada tutmak hayatı oldukça kolaylaştırıp hızlandırdı. Bu durum ortaya çıkardığı dezavantajlı durumlar da yok değil.

Her Bilgisayarda Mutlaka Güvenlik Programı Olmalı

Bütün bu bilgilerin bulunduğu bilgisayarın çalınmasından su baskını yangın gibi felaketlerde zarar görmesine, hard disklerin ömrünü doldurmasından virüs saldırılarına maruz kalmasına kadar birçok sorun bu cihazların başına gelebilir. En sık ve kolayca başa gelebilecek problem hiç kuşkusuz virüs saldırılarıdır.

bilgisayarda güvenlik
bilgisayarda güvenlik

Bu virüs saldırılarından bilgisayar koruması için güvenlik programları bilgisayarları koruyabilir. Her bilgisayarda güvenilir bir güvenlik programı mutlaka bulunmalı. Savunmasız bir bilgisayarda bulunan bütün bilgiler her türlü saldırıya açık olup yıllarca biriktirilen bilgi, belge, evrak ve dosyalar bu saldırılar sonucunda bir anda yok olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir