Küçük Balkon Dekorasyonu Zor mu?

Balkonlar dış dünya ile iletişim kurabileceğimiz, keyifli zaman geçirebileceğimiz alanlardır. Bu alanları olduğundan daha neşeli ya da daha keyifli bir nokta haline getirerek rahat zaman geçirebilecek olan alanlar haline getirmemiz mümkün.

Günümüzde apartman dairelerinde büyük balkonları görmek ok da mümkün olmuyor. Genellikle oldukça küçük olan balkonlarda tıkışıp kalan insanlar, buraları değerlendirmek bir yana kapısı kapalı duran yerler olarak görüyor. Fakat bu gibi küçük alanları keyifli alanlar haline getirebiliriz.

küçük balkonlar
küçük balkonlar

Küçük Balkon Dekorasyonu İçin Öneriler

Küçük balkon dekorasyonunda hedef genel olarak zemin ve rahat oturulabilecek olan alan yaratmadır. Bu sebep ile öncelikle zeminde halı, kilim, bambu ya da ne kullanmayı arzu ettiğinize karar verebilirsiniz. Balkonunuz küçük açılır kapanır masa için uygun ise bunu bu alanda değerlendirmeniz mümkün. Eğer böyle bir alana hitap etmiyor ise duvara ya da balkon korkuluğuna monta edilecek olan kapanır kanatlı masa da tercihe edebilirsiniz.

balkon dekoru
balkon dekoru

Oturma olarak sandıklar, minderler, kapanır sandalye ya da tabureleri kullanmanız mümkün. Fakat bu sadece zaman geçirmeniz için hazırlanma aşamasıdır. Önemli olan bu mekânı renkli ve hoş bir alana dönüştürmektir. Balkon kenarlarına çeşitli çiçekler ile bezeli saksılar, masaya, fener ya da mumlar, rüzgârgülü gibi aksesuarları satın alabilirsiniz. Eğer çiçek koymak için balkon kenarınız uygun değil ise iç kısma duvar tipi saksı ya da raf alarak değerlendirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir