Kredi Yeniden Yapılandırma Nedir?

Bankacılık piyasasında genel koşulların değişmesi, faiz oranlarının düşmesi ile krediyi yeniden yapılandırma gereksinimi duyan insan sayısı arttı.

Bir çok kişi bu değişen koşullar neticesinde kredilerini yeniden yapılandırmanın olumlu ve olumsuz etkilerini merak ediyor.

kredi
kredi

Değişen Koşullar ve Krediyi Yeniden Yapılandırma

Düşen faiz oranları, toplu para gelmesiyle değişen olumlu mali durum, iş değişimden kaynaklı azalan gelir gibi önemli hususlardan dolayı insanlar çektikleri ve kullandıkları krediyi yeniden yapılandırma ihtiyacı duyabiliyorlar.

Bu gibi durumlarda yeniden yapılandırmayla ilgili koşullar iyi hesaplanmalı, yenilenen kredi şartları dikkate alınmalıdır.

Yeniden yapılandırma söz konusu olduğunda, kredi alınan bankaya ödenen yeni faiz oranı, kişiye %25-30 arası bir kar sağlamalıdır.

kredi yapılandırma

Aksi takdirde ikinci bir uygulamanın getireceği faiz oranları ve masraflar karşısında kişi zor duruma düşecek, bütçesini rahatlatmak isterken zarara uğrayacaktır.

Önemli olan bir diğer konuda yapılandırmanın, %2 yapılandırma cezası kapsamına girip girmediğidir.

Haksız rekabetten doğan faiz oranları ve ceza ödemeleri geri alınabilmekte, bazı durumlarda ise yapılandırmadan kaynaklı %2 ceza ödenmek zorundadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir