Kış Ayında Saçlara Yapılacak Maskeler

Saçlar özellikle kış ayında hava kirliliğinden aşırı etkilenir. Havasızlık, kimyasal boyalar sonucunda saçlar kırılır ve güçsüzleşir. Kış ayında saçlarınıza daha özen göstermeli, saçlarınızın onarımını yapacak bakım maskelerine yönelmelisiniz. Saçlarınıza ev yapımı doğal maskeler uygulayarak saçlarınızı yaz ayına hazırlar ve her zaman canlı görünmesini sağlarsınız.

saç bakımı
saç bakımı

Kış Ayına Özel Saç Bakım Maskeleri

Saçlarınıza düzenli olarak eşit miktarda karıştırdığınız elma sirkesi ve su ile yıkayın. Saçlarınıza parlaklık kazandıracağı gibi saçlarınızı güçlendirir. Saç diplerinize haftada bir doğurt ve karbonat karışımını uygulayabilirsiniz. Bir kaseye 2 çorba kaşığı karbonat ve 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin, karıştırıp saç diplerinize sürün. Yarım saat sonra ılık su ile durulayın.

saç maskesi
saç maskesi

2 avokadoyu ezin ve içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yarım bardak yağlı süt ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza sürün ve yarım saat sonra ılık su ile yıkayın. Bu maske saç kırılmalarını onarır. Saçlara hacim kazandıran ve dökülmelerini önleyen muz maskesi de saçlara uygulanmalı. 1 muzu ezin ve içine 1 çorba kaşığı badem yağı ekleyin. Çok iyi şekilde karıştırın. Saçınıza masaj yapar gibi sürün ve yarım saat bekletin. Saçlarınız çok çabuk kırılıyorsa iki adet E vitamini kapsülü de muzlu karışıma ekleyebilirsiniz. Saç diplerini bezleyeceği gibi saçlarınızı kısa sürede canlandırır. Doğal ev yapımı maskeleri düzenli yaptığınız zaman etkisini kısa sürede fark edersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir