Günlük Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Ağız bakımı hem sağlık açısından hem de sosyal bakımdan oldukça önemlidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 5’er dakika ayırarak ağız ve diş sağlığınıza katkıda bulunabilir, rahat ve güzel bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

Diş bakımının en önemli unsuru doğru diş fırçalamaktır. Dişler, diş yapısına uygun bir diş fırçası ile fırçalanmalıdır. Orta sertlikte ve küçük başlı fırçaları tercih edebilirsiniz.

ağız bakımı
ağız bakımı

Ağız Bakım Ürünleri Nelerdir?

Ağız bakım ürünleri genellikle diş fırçasının erişemeyeceği yerlerdeki mikropları öldürme amaçlı ulanılan ürünlerdir. Ağız ve gargaralar bunlardan bazılarıdır. Ayrıca diş ipi de yine dişlerde erişimi zor olan bölgeleri temizlemek amacıyla sıklıkla kullanılır.

Diş fırçasının 3 ayda bir değiştirilmesi gerekir. Çünkü 3 aylık bir periyot sonunda bakteri oluşumu gözlemlenir. Bu da ağız sağlığını tehlikeye sokar.

ağız bakımı yapmak
ağız bakımı yapmak

Bir de yapılmaması gereken ama maalesef bazı kişilerin sıklıkla yaptığı hatalar mevcut. Örneğin karbonat ve tuz gibi maddeler ile dişleri fırçalamak son derece zararlıdır. Bu gibi maddeler diş minesine zarar verdiği gibi dişleri aşındırmaktadır.

Dişleri çok değil, günde 2 defa fırçalamak yeterli olacaktır. Bunlar kahvaltıdan önce ve uyku öncesidir. Ayrıca unutulmaması gereken bir başka detay da dişlerin sert fırçalanmaması gerektiğidir. Dişleri sert fırçalamak dişleri daha iyi temizlemez. Tam tersi diş mine ve etine zarar verir. Bu da diş çürümelerine zemin hazırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir