Kilo Verirken Ekmek Tüketebilirsiniz

Beynimizin tek ve en önemli enerji kaynağı karbonhidrattır. Sağlıklı beslenme programlarında enerjinin yarıdan fazlası karbonhidrat olmalıdır. Yeterli düzeyde karbonhidrat kullanılmadığı zaman vücudumuz kasları eritmeye başlar. Bu sağlıksız bir kilo kaybına sebep olur.

Beslenme düzenimizde en temele ekmeği koymalıyız. Çekinmeden ekmek tüketmeliyiz fakat bizi uzun süre tok tutmayan ve kan şekerimizi bir anda yükselten beyaz ekmek yerine daha uzun süre tok kalabilmemizi sağlayan tam tahıl, çavdar, kepekli ekmek çeşitlerinden tercih etmeliyiz. Kilo verirken öğünlerde birden çok tahıl grubu besini tüketmeyin. Çünkü bir haftada 3 kez tahıl grubu tüketmek kilo vermeyi yavaşlatır. Diyette ekmek kullanımı için bazı küçük bilgiler verelim sizlere.

Ekmeğin Önemi

B grubu vitaminleri, lif, mineral içeren ekmek yağ içermez. Ekmek dışındaki tahıllı gıdalara göre ekmekte porsiyon hesabı yapmak daha kolayken diğer tahıllı besinlerde daha zordur. Ekmek uzun zaman doygunluk hissi sağlar ve aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olur.

Ekmek önemli !
Ekmek önemli !

İşte bütün bu sebeplerden ötürü diyette ekmek tüketimi oldukça önemlidir. Asla ekmeği keserek diyet yapıp kilo vermeye çalışmayın. Bu sizi sağlığınızı olumsuz etkiler ve sizi oldukça yorar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir