Hamilelikte Saç Boyama ve Bakımı

Kadınların bakım noktasındaki hassasiyetlerini bilmeyen yoktur! Doğasının gereği olarak ortam ve mekân fark etmeksizin sürekli olarak bakımlı ve güzel olmak isteyen bayanlarımız, bu hassasiyetlerini hamilelik döneminde bile sürdürmektedirler. Özellikle kendi saç bakımları ile ilgili olarak gereken hassasiyeti gösteren bayanlarımız, saçların boyanması noktasında fazlasıyla ısrarcı olmaktadırlar.

Hamilelikte Saç Boyama ve Bakımı
Hamilelikte Saç Boyama ve Bakımı

Peki, gebelik döneminde saç bakımının sakıncası var mıdır?

Gebelik döneminde saçların boyanması ile ilgili olarak herhangi bir bilimsel çalışma ortaya konmamışsa da saçların boyanması noktasında kullanılan boyaların kimyasal içeriklerden oluşması, anneye veya bebeğe zarar verebileceği şüphesini doğurmaktadır. Vücudumuz yapı olarak emilim özelliğini sıkça göstermesinden dolayı zararlı olan saç boyalarının da deri yolu üzerinden emilmesini sağlamaktadır. Vücuda giren saç boyası idrar yolu ile atılsa da büyük bir kısmı kanımıza kolaylıkla karışabilir. Kana karışan kimyevi maddeler bazı sorunları tetikleyebilme adına potansiyel birer tehlike oluşturabilir.

Saç Boyama ve Bakımı
Saç Boyama ve Bakımı

Gebelik döneminde saçların boyanması konusu ile alakalı olarak uzman sadece gebeliğin 3 ayıdan itibaren doğal ve bitkisel ilaçlar ile yapılmasına onay vermektedirler. Bu konuda anne adayların dikkatli olması hem kendi sağlıkları için hem de karnında taşıdığı çocuğun sağlığı için son derece önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir