Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlarda görülen saç dökülmesi toplumda tahmin edildiğinden çok daha yaygın. Özellikle genetik tip saç dökülmesi denilen olay ilk sırada yer alıyor. Genetik dışında sık rastlanan saç dökülmesinin nedenleri var. Bunların başında tiroid bezi sorunları geliyor. Tiroid bezi az veya çok hormon salgılıyorsa buna bağlı olarak saçlar bir belirti olarak dökülebiliyor. Tedavi sonrası dökülme önleniyor. Üreme çağında olan kadınların yüzde onunda görülen kalıtımsal bir yumurtalık hastalığı olan polikistik over sendromu da saç dökülmesinin bir başka nedeni.

dökülme
dökülme

Kadınlar ayrıca hamilelik sırasında bu olayı yaşayabiliyorlar. Ama bu da geçici bir durum. Ve son olarak kadınlar menopoza bağlı olarak saç dökülmesi derdi ile karşılaşabiliyorlar. Menopoz sendromlarını düzelten hormonal destek tedavileriyle dökülmeler de azalıyor. Ayrıca bu döneme giren kadınların neredeyse tamamında saçlar inceliyor.

saç dökülmesi
saç dökülmesi

Tam Dökülme Yaşanmaz

Kadınlarda yaşanan saç kaybı bütün tellerde görülüyor yani erkeklerde olduğu gibi tam bir kellik yaşanmıyor. Ön saç çizgisi genellikle korunuyor, bu yüzden incelme ve seyrelme göze batmıyor. Ama gene de saçlarda yaşanan bu durum kadınların üçte birini etkiliyor ve psikolojik çöküntüye yol açıyor. Aşırı kuaför uygulamaları, saç düzleştiriciler, çok sık saç boyamak ve kalıcı fönler de dökülme nedeni olabilir. Kadınların yaşadığı kilo sorunları, yumurtalık sorunları ve menopozun yanında yaşanan saç kayıpları çok masum duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir