Hamilelikte Oluşan Çatlaklara Nasıl Engel Olursunuz?

Kadınların hayatının en büyük ve en güzel tecrübelerini yaşadığı dönem olan hamilelik süreçleri aynı zamanda birçok sıkıntıyı da yaşadıkları dönemdir. Her kadının hamileliği birbirinden farklı olduğu için hepsinin yaşadığı zorluklar da aynı değildir.

badem yağı
badem yağı

Badem Yağı İşe Yarayabilir?

Kadınların hamilelik sürecinde yaşadıkları ve en belirgin olanı vücutlarında olan görsel değişimdir. Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte büyüyen karınlarının yanı sıra farklı değişimler de meydana gelmektedir. Örneğin bunlardan ilk akla gelen karın ve üst bacak bölgelerindeki çatlaklardır. Kadınların en büyük kâbuslarından biri olan çatlaklar, hamilelik sürecinde daha belirgin ve bazen daha fazladır. Birçoğu da kalıcı olduğu için buna erkenden önlem almak önemlidir.

hamilelikte oluşan çatlaklar
hamilelikte oluşan çatlaklar

Zaten karnınızın belirginleşmeye başladığı andan itibaren doktorunuzun da tavsiyesi ile bazı ürünler kullanmaya başlarsınız. Her ürün her hamilede aynı sonucu vermez, bunun için biraz deneme yanılma yöntemi kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Bazı kadınlar için bu süreçte badem yağı yeterli olurken, bazıları ünlü markaların bu amaçla ürettiği kremleri tercih ederler. Amaç oluşabilecek çatlakları minimum seviyeye indirmektir. Doğum sonrasında da düzenli bir egzersiz programı ile kalan çatlakların daha az görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir