Hamilelikte Çatlak Oluşumu Nasıl Önlenir?

Kadınların anne olacaklarını öğrendikleri anda yaşadıkları mutlulukla birlikte aynı zamanda duydukları endişe de yok sayılamaz. Bu endişelerin başında vücut şekillerinin değişmesi, kilo alımı ve tabii ki çatlak oluşumu gibi problemler gelir. Özellikle kilo takıntısı olan ve vücudunun güzelliğine özen gösteren kadınların bu konudaki endişeleri daha da katlanıyor.

çatlak oluşumu
çatlak oluşumu

Bol Su İçin ve Çatlak Önleyici Kremler Kullanın

Büyüyen karın ile birlikte gerilen karın derisi çatlak oluşumlarına sebebiyet verebiliyor. Bu durum genellikle hamileliğin son aylarına doğru yaşanmaktadır. Elbette alınacak bazı önlemler vardır. İlk olarak cildinizin kuruyup daha kolay ve daha fazla çatlamasına sebep olmaması için gün içinde bol bol su tüketmelisiniz. Su normalde olduğu gibi hamilelikte de son derece önemlidir.

karın çatlakları
karın çatlakları

Bunların dışında bazı markaların ürettiği ve etkisi onaylanmış bakım ürünleri de vardır. Çatlak önleyici losyonlar, bakım kremleri ve daha birçok ürünü deneyebilirsiniz. Aynı ürün her hamileye iyi gelecek diye bir kural yok elbette, ancak bunu deneyerek görebilirsiniz. Her gün düzenli sürmeye özen göstermelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir