Hamilelikte Alınan Kilolara Takılmayın

Hamile olduğunu öğrenen kadınların ilk aklına gelenlerden biri kilo problemidir. Yani tamamen çok kilo alacağına konsantre olan ve bunu kendine sorun haline getiren anne adayları için hamilelik diğer gebelere göre daha zor geçer. Özellikle psikolojik olarak bu durum onları daha çok zorlayacaktır. Elbette ki bu kiloya takılmayın istediğiniz gibi yiyin demek değil, sadece tek sorununuz buymuş gibi davranmamanız yeterli olacaktır.

hamilelikte kilo alımı
hamilelikte kilo alımı

Doktorunuzun Belirlediğinden Fazla Kilo Almamaya Özen Gösterin

Hamilelik sürecinde mutlaka ki kilo alınacaktır, zaten bunun aksi mümkün değildir. Sonuçta içinizde bir can daha taşıyor ve onu en sağlıklı şekilde dünyaya gelmesine uğraşıyorsunuz. Hal böyleyken de doktorunuz size belli bir kilo aralığı sunuyor ki bu aralık genelde 12-16 kilo arasında oluyor. Bunun fazlasıyla dışına çıkmanız halinde aldığınız her kilo size kalacaktır bunu unutmamalısınız.

gebelikte kilo
gebelikte kilo

Hamileliğiniz boyunca siz sağlıklı ve düzenli şekilde beslenirseniz zaten korktuğunuz başınıza gelmeyecek ve aşırı kilo alımına maruz kalmayacaksınız. Dolayısıyla bu konuda da en doğru bilgiyi yine doğum doktorunuzdan alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir