Hamilelik Döneminde Yaşanan Sorunlara Bağlı Olarak Beslenme  

Hamilelik, kadınların yaşamlarının en zorlu süreçlerindendir. Kimi kadınlar bu dönemi, çok rahat geçirse bile, kimileri için kâbus olabilir. Çünkü düşük riski, aşırı bulantı gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Bu durumda ise kadının normal yaşamında kimi aksaklıklar baş göstermektedir.

Eğer bu dönemde böyle bir sorun yaşanırsa hamile anne adayı, beslenme açısından da etkilenmektedir. O yüzden hamilelikte beslenme ayrı bir anlam taşımaktadır. Aslında beslenme hamilelikte sorun yaşanmasa da önemli bir konudur. Zira sadece anne değil, bebek açısından da beslenme önemlidir. Şu gerçek asla unutulmamalıdır: Anne adayı ne kadar sağlıklı beslenirse, bebek o kadar sağlıklı olacaktır.

Hamilelik Beslenme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte beslenme için en önemli prensip, normal yaşamda olduğu gibi, sağlıklı ve düzenli beslenme olmalıdır. Asla bu dönemde sigara, alkol kullanılmamalıdır. Kişi öğün atlamamalıdır. Sebze, meyve ağırlıklı beslenilmesi son derece önemlidir.

Hamilelik Döneminde Beslenme
Hamilelik Döneminde Beslenme

Bu dönemde aylara göre beslenme biçimleri değişeceğinden, kilo kontrolü de önemli olduğundan, bir beslenme uzmanına danışmak ideal olanıdır. Siyah çay ve kahve asla tüketilmemelidir.  Aşırı hamur işleri ve  vücutta ödem yaratacağı için tuz ve şekerden de itina ile  uzak durulmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir