Günlük Demir İhtiyacı Ne Kadardır?

Sağlıklı bir bireyin günlük demir ihtiyacı 7 ve 12 aylık bebeklerde günlük 11 MG olarak biliniyor. 1 ve 3 yaş arası gruplarda 7 MG olan bu ihtiyaç 19-50 yaş grubu arasındaki bireylerde ise günlük 18 MG olarak ortaya çıkıyor.

demir eksikliğinin sonuçları
demir eksikliğinin sonuçları

Gebelik dönemlerinde bayanların tüm ihtiyaçları artış gösterdiği için günlük demir ihtiyacı gebe kişiler için 27 MG oluyor. Emzirme dönemlerinde ise 9 ile 100 MG arasında değişiyor. Günlük ihtiyacınız olan demiri karşılamazsanız zamanla demir eksikliği problemini yaşamaya başlayabilirsiniz.

Demir Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Bayanların regl dönemlerinde aşırı kanamaları olduğundan dolayı demir kaybı artış gösterdiği için vücut daha önce depoladığı demir kaynaklarından bu ihtiyacını gideriyor. Depolanan demir kaynaklarından alınan demir miktarı da azaldığı zaman kansızlık ortaya çıkıyor.

saç dökülmesi
saç dökülmesi

Bu durumda demir eksikliği oluşarak kanın içindeki ferritin düzeyini azaltıyor. Vücudunuzda demir eksikliğinin olup olmadığını anlamak için ise başvurmanız gereken yöntem kanın içinde yer alan ferritin düzeyinin kapsamlı bir ölçümünü yaptırmak olacaktır.

tırnak hastalığı
tırnak hastalığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir