Gün İçinde Kafein Tüketimine Dikkat!

Gün içinde kaç bardak kahve içiyorsunuz? Çevrenize baktığınızda son yıllarda kahve tüketiminin neredeyse çay tüketiminden fazla olduğunu görebilirsiniz. Kaldı ki, bir çay ülkesi olan Türkiye’de durum böyleyse yurtdışındaki kafein tüketimini tahmin etmek daha da zorlaşıyor.

kahve
kahve

Kahveyi Süt Tozu ile Değil, Sütle Karıştırın

Kimileri kahveyi sütlü, kimileri sade ya da bazıları şekerli-şekersiz olmak üzere birçok farklı şekilde tüketebilir. Hatta Türk kahvesi içmeden günü tamamlamayan insanlar bile var. Zaten sorun kahve içmenizde değil, fazla kahve içmenizde. Uzmanlar kahve tüketimi ile ilgili olarak her fırsatta şunları dile getiriyor. Gün içinde bir bardak Türk kahvesi içmenizde sakınca yoktur, tam tersine bağırsakların daha iyi işlevlerini yerine getirmesine yardımcı oluyor.

kahve içmek
kahve içmek

Zaten diyetisyenler de danışanlarına bunu öneriyorlar. Fakat kahveyi sade içmeyi sevmeyenlerdenseniz onu süt tozu ile birleştirmek yerine içine biraz süt katarak tadını yumuşatabilirsiniz. Çünkü süt tozu hem sağlığa zararlı içeriği dolayısı ile hem de kadınların korkulu rüyası olan selülitlerin de en yakın dostudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir